Головна Новини Ще одна перемога Apple: Армія США переходить на iPhone
27.07.2016 936

Ще одна перемога Apple: Армія США переходить на iPhone

Сили спеціальних операцій армії США широко використовують можливості сучасних гаджетів. На відміну від цивільного життя, де смартфони служать переважно для розваг, військові командири з їх допомогою планують маневри і координують солдат під час навчань і справжніх бойових операцій. Смартфон не тільки замінює традиційну рацію, але і дає можливість командуванню бачити розташування своїх солдатів з прив'язкою до реального місцевості, давати швидкі вказівки і наносити на карти оперативну інформацію.

Армия США переходит на iPhone

Проект по впровадженню мобільних технологій стартував в американській армії ще в 1996 році, коли мобільні технології були набагато менш розвинені в порівнянні з теперішнім часом. Тоді мова ще не йшла про впровадження програми в життя. Дуже довго військові опрацьовували її концепцію, моделювали різні варіанти взаємодії, вивчали технічні особливості девайсів. Кілька разів проект був на межі зриву, але його прихильники в складі армійського керівництва все-таки змогли переконати консервативно налаштовану частину командування дати старт реального втілення програми.

У 2012 році нарешті армія прийняла смартфони на озброєння. Що цікаво, тоді вибір військових впав не на захищену техніку Apple, а на девайси, що працюють під операційною системою Android. Важко сказати, чому був зроблений саме такий вибір, але першим офіційним смартфоном армії США став Motorola Atrix. Згодом його змінив Samsung Galaxy Note, програмне забезпечення якого було спеціально доопрацьовано для потреб військових.

Сьогодні в армії вирішили відмовитися від використання техніки на Android, замінивши її на iPhone. Тепер солдати Сил спеціальних операцій отримають iPhone Tactical Assault Kit - адаптований для потреб військових iPhone 6S. Як відзначають джерела в збройних силах, причинами відмови від мобільних пристроїв на Android стала низька швидкість роботи при використанні ресурсоємних додатків, а також часті зависання і потреба в перезавантаженні, що є несумісним з бойовими умовами. У нових iPhone американців привернула гарна швидкість і плавність роботи, а також висока продуктивність графіки. Рішення американських військових стало ще одним підтвердженням того, що шанувальники техніки Apple зробили правильний вибір.

27.07.2016 936
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua