Головна Новини Apple готує нові елементи управління для MacBook
21.06.2016 749

Apple готує нові елементи управління для MacBook

Американським бюро реєстрації патентів була опублікована чергова партія заявок, поданих компанією Apple. З 66 нових можливих патентів особливий інтерес представляє ідея нової системи управління, яка може доповнити можливості технології Force Touch. Як випливає з тексту патентної заявки, корпус ноутбука отримає додаткові датчики, які реєструють силу натискання.

Наявність декількох датчиків, розосереджених по поверхні корпусу, дасть можливість більш тонкого аналізу сили натискання. Зокрема, за розподілом навантаження між датчиками, можна буде визначити - чи встановлений ноутбук на рівному столі, або розміщений на колінах користувача. Для чого це потрібно? В першу чергу, завдяки реалізації даної технології комп'ютер зможе вибирати найбільш оптимальний режим охолодження. Це дозволить не тільки поліпшити продуктивність девайса, але і підвищити його надійність.

Патент Apple для новых элементов управления Macbook

Іншою сферою використання декількох датчиків сили натискання є управління медіа-програвач. Як і у випадку з технологією Force Touch, будуть розроблені спеціальні команди для управління додатками. Зокрема, це дасть можливість управляти медіаконтентом навіть при закритій кришці пристрою. Спеціальні жести дозволять прискорити або сповільнити перемотування пісень, швидко відправити файли з медіаконтентом або зробити паузу відтворення. Як і більшість реєстрованих патентів, дана заявка охоплює широку сферу практичного використання винаходу. Зокрема, передбачається впровадження таких датчиків не тільки в корпус, але і в тачпад і екран ноутбука Macbook.

21.06.2016 749
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua