Головна Новини Apple може перейменувати OS X в macOS
04.04.2016 715

Apple може перейменувати OS X в macOS

Операційна система для комп'ютерів Apple може отримати нове ім'я - macOS. Таке припущення висунув Гуільерме Рамбо, розробник з Португалії. Джерелом цієї версії стало назва одного файлу, виявленого португальцем в вихідному коді системи.

За твердженням Рамбо, файл в назві якого фігурує macOS, є складовою фреймворка FlightUtilities, з'явився в складі системи вперше і не був присутній в більш ранніх версіях OS X. Припущення цілком може бути вірним, так як назва macOS укладається в канву найменувань нових операційних систем Apple:

  • Apple Watch: watchOS;
  • ТВ-приставка Apple TV: tvOS;
  • iPhone і iPad: iOS;
  • і нарешті Mac і MacBook: macOS.

Apple Mac OS на презентации Apple

Операційна система для комп'ютерів і лептопів Apple вже переживала ренеймінг, коли на зміну Mac OS X 10.7 в 2012 році прийшла OS X 10.8. Цього разу, мабуть, в компанії вирішили гармонізувати назва операційки з системами інших пристроїв Apple, прибравши у приставки Mac пробіл і великі букви.

Поки немає офіційного підтвердження перейменування, але беручи до уваги дану інформацію, не буде великою несподіванкою, якщо на прийдешньої WWDC 2016 «яблучна» компанія представить OS X вже під новим ім'ям.

Говорячи про назви, не варто забувати і про більш суттєві зміни, які може отримати нову варіація OS X. Представлена ​​в 2001 році OS X представляла великий прорив в порівнянні з попередницею. Не виключено, що разом з ренеймінг ми отримаємо кардинально оновлену операційну систему.

04.04.2016 715
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua