Головна Новини Apple розширить можливості роз'єму Smart Connector
14.04.2016 794

Apple розширить можливості роз'єму Smart Connector

Компанія Apple запатентувала новий інтерфейс підключення периферійних пристроїв на основі роз'єму Smart Connector. Суть винаходу полягає в можливості підключення декількох роз'ємів «пірамідально» - один поверх іншого. Таке послідовне з'єднання дозволить позбутися від необхідності застосування хабів. Виняток додаткового периферійного пристрою - це зручність, економія місця на робочому столі і простота підключення.

Модифіковані коннектори матимуть двосторонній магнітний роз'єм. Однією стороною роз'єм підключається до iPad, а друга (задня грань) служить для підключення аналогічного Smart Connector. Аналогічно до другого роз'єму може бути підключений третій і так далі.

Таке рішення дозволить до одного роз'єму комп'ютера підключити клавіатуру, зовнішні диски і аудіосистеми, приймачі Bluetooth сигналу та інші пристрої і аксесуари. Утримання штекерів на місці здійснюється завдяки силі дії постійних магнітів. Така конструкція назавжди усуне проблему нестачі портів, дозволяючи підключити стільки пристроїв, скільки необхідно тут і зараз.

Apple Smart Connector на презентации iPad Pro

Незважаючи на очевидні переваги, які суміщають інтерфейс має і деякі обмеження, над зняттям яких фахівцям Apple ще належить попрацювати. По-перше, для відключення одного з «внутрішніх» роз'ємів потрібно тимчасово відключити і «зовнішні». Також поки не сказано, як саме буде забезпечено харчування всіх пристроїв, що підключаються. Можливо, їх кількість буде обмежена.

Поява функціонального роз'єму з можливістю підключення декількох периферійних пристроїв дозволить наблизити можливості iPad до функціоналу настільних комп'ютерів. Не випадково нові 12-дюймові планшети від Apple позиціонуються, як заміна домашнім ПК.

14.04.2016 794
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua