Головна Новини Energous створить бездротову зарядку для Apple
26.02.2016 643

Energous створить бездротову зарядку для Apple

За даними ресурсу Disruptive Tech Research, американський стартап Energous підписав угоду з одним з найбільших світових виробників портативної електроніки. На думку аналітиків, неназваною компанією є корпорація Apple, давно проявляє інтерес до технологій бездротової передачі електроенергії. Бездротова зарядка може стати головною особливістю одного з наступних поколінь електронних пристроїв компанії з Купертіно. Перспектива співпраці двох компаній значно наближає реалізацію недорогий технології бездротового заряду, доступною для масових продуктів.

Energous вже має солідні успіхи в розробці рішень для бездротової зарядки. У минулому році компанією був представлений працюючий концепт такого пристрою, який отримав назву WattUp. Система включає в себе роутер (передавач) і приймач, інтегрований в спеціальний чохол для смартфона. Передача енергії реалізована за допомогою технології Bluetooth. Радіус дії революційного девайса становить 5 метрів. Після представлення концепту компанія оголосила плани по ліцензуванню технології для використання в пристроях сторонніх розробників.

Додатковим підтвердженням роботи Apple в даному напрямку є повідомлення інсайдерів про плани компанії оснастити бездротовою зарядкою iPhone і iPad. Зараз основними труднощами на шляху до практичної реалізації ідеї є великі втрати під час передачі енергії, а також обмеження відстані. Аналітики інформаційного агентства Bloomberg прогнозують появу бездротових зарядок для техніки Apple вже до 2017 року.

Бездротові технології дозволять користувачам відмовитися від незручних провідних зарядних пристроїв, а також численних проводів, перехідників і адаптерів. Можливо, в недалекому майбутньому бездротові передавачі електроенергії стануть таким же обов'язковим атрибутом громадських місць, як безкоштовний Wi-Fi. Ви зможете просто перебувати в кафе, залі очікування або сервісному центрі, а ваш смартфон автоматично буде підзаряджатися у вас в кишені або сумці.

26.02.2016 643
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua