Головна Новини iOS 10: побажання та ідеї в новому концепт-відео
29.04.2016 697

iOS 10: побажання та ідеї в новому концепт-відео

З 13 по 17 червня в американському Сан-Франциско відбудеться захід The Worldwide Developers Conference 2016 - всесвітня конференція, щорічно проводиться компанією Apple для розробників. Відомо, що в рамках WWDC буде представлена iOS 10 - нова операційна система Apple для портативних пристроїв.

Поки нова операційна система ще не побачила світ, технічний експерт Федеріко ВИТИЧ і дизайнер Сем Беккет представили відео-концепт, де показали свої побажання щодо тих функцій, які могли б з'явитися в новій операційній системі. На їхню думку, ці нововведення зроблять iOS більш зручною для користувачів. Відео відрізняється від аналогів своєю реалістичністю і високим ступенем опрацювання. Як показали коментарі до відео на youtube, більшість користувачів буде не проти побачити фантазії Федеріко і Сема в релізі майбутньої iOS 10.

 

Настроюваний Пункт управління (Control Center)

Тут пропонується ввести зміну розташування ярликів і виведення докладної інформації при більш сильному натисканні на іконку завдяки функції 3D Touch. Наприклад, легке натиснення на перемикач Wi-Fi може показати список бездротових мереж, а натиснувши на ярлик Bluetooth - отримати доступ до списку пристроїв, до яких раніше здійснювалося підключення. Також ВИТИЧ пропонує ввести можливість включення в Пункт управління іконок додатків сторонніх розробників.

Системний режим Dark Mode

Режим міг би стати подальшим розвитком функції Night Shift. Dark Mode - це окрема графічна оболонка системи, спеціально розроблена для використання в темний час доби. Кольорові рішення підібрані в темних тонах, щоб очі менше втомлювалися перед сном. Dark Mode міг би активуватися вручну або автоматично в певний час доби.

Повідомлення (Messages)

Це одне з найбільш популярних системних додатків. Однак воно не зазнавало серйозних змін за останні 2 роки. Функціональність Повідомлень можна було б вивести на рівень, наприклад, месенджера від Facebook. Можна додати вставку розширених посилань і швидкий пошук смайлів Emoji.

Розширені функції управління файлами ICloud Drive

Серед нових функцій - можливість перегляду і відновлення версій файлу, переміщення декількох файлів між додатками, відновлення видалених документів.

Покращена багатозадачність

Швидкий пошук додатків, а також легка вставка контенту з однієї програми до іншої. Наприклад, це б полегшило копіювання тексту і фотографій з браузера в текстовий редактор.

Розширені функції Siri

Інтеграція Siri в програми сторонніх розробників відкриє вам додаткові можливості. Siri може стати новим повноцінним інтерфейсом.

Федеріко ВИТИЧ (Federico Viticci) - головний редактор онлайн-видання Macstories.net. Ресурс підтримується Федеріко разом з командою авторів, серед яких талановиті дизайнери, розробники і журналісти, закохані в техніку Apple. На даний момент йому належить 8529 постів і оглядів, опублікованих на ресурсі.

Робота «iOS 10: Wishes and Concept Video» була виконана в співавторстві з британським дизайнером Семом Беккетом (Sam Beckett). ВИТИЧ придумав ідею і склав список новинок, які могли б з'явитися в iOS 10, а Беккет виконав візуалізацію проекту. Сем спеціалізується на дизайні користувальницьких інтерфейсів, тому їхня спільна робота виконана на високому рівні.

29.04.2016 697
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua