Головна Новини Вигнутий AMOLED дисплей для нових поколінь iPhone
05.04.2016 678

Вигнутий AMOLED дисплей для нових поколінь iPhone

За словами технічного аналітика Мін-Чі Куо, що представляє компанію KGI Securities, в майбутньому році Apple може випустити нові модифікації iPhone, в яких традиційний рідкокристалічний дисплей поступиться місцем екрану, виконаному за технологією AMOLED. Також, виходячи зі слів фахівця, екран пристрою буде зігнутим, що дозволить збільшити діагональ без підвищення ширини і висоти смартфона. Мова йде не про очікуване iPhone 7, точний вигляд якого ще тримається компанією в секреті, а про наступний за ним моделі.

Технологія AMOLED обрана не випадково. Саме вона дозволяє створювати дисплеї зігнутої форми, рівнозначні за характеристиками ультрасучасним екранів традиційних типів. Раніше вище керівництво Apple, в тому числі і сам Стів Джобс, неодноразово заявляли, що не підтримують ідею про перехід на технологію органічних світлодіодів (AMOLED), віддаючи переваги екранів Retina. Проте, розвиток і впровадження нових технологічних рішень дає AMOLED-дисплеїв хороший шанс зайняти лідируючі позиції у провідних виробників портативних пристроїв. Чим же так примітний цей дисплей?

  • відсутня необхідність підсвічування;
  • широка палітра відтінків;
  • ультрамалих товщина;
  • невелика вага;
  • можливість вигину;
  • висока економічність.

Саме останній параметр грає особливо важливу роль при виборі перспективних технологій виробництва екранів. Дисплей є найбільшим споживачем енергії телефону, а з ростом діагоналі, а відповідно і енергоспоживання, проблема економічності в черговий раз виходить на перший план. У цьому питанні AMOLED перевершує можливості навіть найдосконаліших ЖК-екранів. Підтвердженням планів компанії служить кілька патентів, зареєстрованих Бюро патентів і торгових марок США (USPTO).

В одному з нових патентів фахівці Apple пропонують ще більше поліпшити якість AMOLED екранів, використовуючи тонке налаштування оптичного шляху для кожного переданого кольору. Регулювання здійснюється завдяки спеціальному Настроювальна шару, але не вимагає використання додаткових масок.

Згідно з іншим патенту, нові покоління iPhone можуть отримати не просто вигнуті екрани, а загорнуті навколо корпусу. Користувач отримає можливість роботи з бічними гранями і навіть задньою панеллю. Беручи до уваги відсутність у iPhone знімною батареї і мінімальна кількість роз'ємів, таке рішення є хвилі реальним для втілення.

За словами експерта Ray Soneira, що представляє DisplayMate, поширення тачскрін на поверхню бічних граней дозволить розширити функціонал органів управління, використовуючи безліч варіантів їх розміщення. Не виключається і приміщення на бічній поверхні таких елементів інтерфейсу, як іконки віджетів і додатків. При цьому пристрій не матиме фізичних клавіш.

05.04.2016 678
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua