Головна Новини Як би виглядав комп'ютер eMac в 2016 році?
19.05.2016 883

Як би виглядав комп'ютер eMac в 2016 році?

Німецький веб-портал curved.de опублікував відео, в якому дизайнери представили, як би міг виглядати комп'ютер eMac, якби він був випущений в поточному році. Представлений в ролику гаджет має всі ознаки сучасного комп'ютера, але виконаний в стилі оригінального eMac, випуск якого припинився в 2006 році.

Персональний комп'ютер eMac - один із знакових продуктів компанії Apple, який побачив світ у 2002 році. Модель відрізнялася незвичайним дизайном. Комп'ютер мав свій неповторний вигляд, завдяки якому і сьогодні впізнається з першого погляду. Як і у всіх комп'ютерів-моноблоків, пристрій мав єдиний корпус. Його характерними рисами були: круглі динаміки на передній панелі, відсутність підставки завдяки нахилу корпусу, перехід від квадратної передньої панелі до закругленою задній частині, оригінальні грати кулера.

Модель позиціонувалася, як комп'ютер для освіти, про що свідчить і її назва (eMac - educational Mac). Комп'ютер активно поставлявся до навчальних закладів, а також вільно продавався для домашнього використання. Він мав запам'ятовується і досить нестандартний дизайн, що і послужило приводом до появи представленого фан-арту.

У ролику від curved.de можна порівняти оригінал і модель, створену на його основі. Як і исходник, eMac 2016 має характерну передню панель квадратної форми з закругленими краями, в нижніх кутах якої знаходяться 2 динаміка. Між ними розташоване фірмове «яблучко» з підсвічуванням.

Концепт eMac вид сверху

Що особливо цікаво, при огляді зверху eMac 2016 року разюче схожий на свій прототип. Незважаючи на відсутність об'ємного корпусу ЕПТ-монітора, схожість досягається за рахунок спеціальної форми підставки. Крім того, нахил пристрої щодо підставки має той же кут, що і в оригінальної моделі. Якщо придивитися трохи краще, можна також помітити на задній панелі фірмову решітку кулера, немов спроектовану з оригінального eMac.

У 2006 році компанія Apple припинила випуск сімейства eMac, на зміну яким прийшли молодші моделі iMac, орієнтовані на той же сегмент ринку. Звичайно, якби Apple сьогодні відновила випуск eMac, він навряд чи б повторював дизайн перших моделей. Проте, представлена ​​робота виглядає як мінімум цікавою для любителів техніки Apple і промдизайна в цілому.

curved.de портал, що спеціалізується на оглядах мобільних гаджетів, додатків та ігор. Працює під егідою німецького мобільного оператора E-Plus. Ресурс має власну дизайн-студію Curved / labs, фахівці якої і стали авторами даної роботи. Студія вже відома подібними проектами. Зокрема, серед її робіт значиться концепт моноблока, стилізованого під Macintosh Facelift 1984 року.

19.05.2016 883
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua