Головна Новини Як легко стати програмістом? - Безкоштовний додаток Swift Playgrounds від Apple
04.11.2016 984

Як легко стати програмістом? - Безкоштовний додаток Swift Playgrounds від Apple

В Apple приділяють велику увагу освітнім проектам. Так, новою ініціативою компанії з Купертіно став вихід у світ Swift Playgrounds - нової програми для iPad, призначеного для легкого навчання програмуванню.

Сьогодні перспективи роботи в IT-компаніях приваблюють не тільки вже відбулися програмістів. Це загальносвітова тенденція. Все більше людей з нетехнічних освітою замислюються про можливість кардинальної зміни професії, але як бути з відсутністю базових знань і досвіду?

В Apple поставили перед собою мету створити зручне середовище, в якій навчатимуться програмування буде невимушено і легко. Вона підійде і дорослим, але головна аудиторія нового продута - це діти. Спеціально розроблений інтерфейс допоможе освоїти основи програмування в ігровій формі, так як далеко не кожен додаток або онлайн-курс зможе по-справжньому привернути увагу юних користувачів.

Що стосується дорослих, то перевагою Swift Playgrounds є навчання з нуля, без будь-якої бази. Безумовно, це приверне тих, хто вже мав досвід навчання на курсах, але не зміг освоїти величезний обсяг нового матеріалу без потрібного досвіду і освіти.

Як сказав куруючий розробкою ПЗ віце-президент Apple Крейг Федеріго, Swift Playgrounds є саме тим, чого йому дуже не вистачало на початковому етапі освоєння професії програміста. За словами топ-менеджера, додаток дозволить просто, але ефективно освоїти основи професії.

Програма містить інтерактивні уроки, які допоможуть вирішити спеціально підготовлені інженерами Apple завдання і головоломки. Серед програм являє собою тривимірний простір, по якому подорожують 3 героя. У компанії планують постійно підтримувати програму і випускати оновлення з новими завданнями.

Що цікаво, в процесі навчання можна створювати повноцінні програми, так як написання коду ведеться на справжньому мовою програмування. Swift - простий в освоєнні мову, розроблений в Apple. Додаток вже отримало високу оцінку в сфері навчання. Так, більш ніж 100 закладів освіти вже внесли Playgrounds в навчальний план.

Тепер кожен бажаючий зможе легко навчитися програмувати, скачавши додаток в App Store. Важливі поняття пояснюються учням таким чином, що навіть ніколи не знакові з написанням коду люди зможуть навчитися створювати власні додатки, викладати їх в інтернеті і ділитися з друзями і знайомими. Swift Playgrounds є повністю безкоштовним.

04.11.2016 984
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua