Головна Новини Як відрізнити оригінальні Lightning і EarPods від підробки
13.07.2018 39908

Як відрізнити оригінальні Lightning і EarPods від підробки

Купуючи копії товарів i-техніки, ви ризикуєте отримати неякісний недовговічний товар. Китайський ринок давно спеціалізується на виробництві реплік найрізноманітнішої техніки великих виробників. Тим більше, що доставка з Китаю на сьогоднішній день налагоджена в Україні в повній мірі і становить від 3 до 5 робочих днів. Ми вирішили порівняти для вас оригінальний товар Apple і підробку, щоб переконати вас не економити на якісних пристроях.

Наш вибір припав на USB-кабель Lightning Apple, навушники Apple EarPods щоб звернути вашу увагу, що є сенс покупки навіть оригінального аксесуара замість підробки. Отже, купуючи китайську репліку ви ризикуєте:

  • отримати виріб, який за своїми характеристиками не відповідає вашому девайсу;
  • отримати поломку самого девайса;
  • витратити більше грошей, ніж репліка коштує сама по собі, адже щоб відрізнити підробку, необхідно знати справжні особливості оригіналу.

Єдиною перевагою копії товару є її дешевизна, яка і може привести до несправності девайса, що в підсумку позбавить вас відразу двох речей. Тому інтернет-магазин iWorld настійно рекомендує вам купувати тільки оригінальні вироби і навчитися відрізняти їх від копій. На що слід звернути увагу при покупці оригінального Lightning Apple?

Ціна - перша особливість, яка виділяє оригінальний зарядний кабель від копії. Підробки найчастіше коштують значно дешевше, але трапляються і такі ситуації, коли за ціною справжнього вироби вам приїжджає неякісна ненадійна репліка. Якщо переживаєте з цього приводу, то ретельно перевіряйте кабель і звертайте увагу на наступні зовнішні особливості.

Упаковка техніки Apple завжди виконана на високому рівні. По-перше, використовуваний матеріал - щільний картон, який захищає внутрішні деталі від пошкоджень при транспортуванні. Можна не переживати, що вас приїде пошкоджений товар і вам доведеться морочитися про його повернення в магазин, якщо у вас його ще візьмуть. Упаковка підробки часто виготовляється з менш якісних матеріалів, тому ви легко відрізните її за зовнішнім виглядом. На дотик, зазвичай, коробка м'якша, колір картону не такий білосніжний. Якість друку тексту на коробці не таке насичене, схоже більше на вицвіле. Обов'язково шукайте на оригінальній упаковці спеціальну брендову наклейку із зазначенням номера партії і його основними характеристиками. Виробник доповнює упаковки зручними вішалками, які дозволяє розмістити продається виріб на вітрині магазину. Якщо такий вішалки немає, то мали сумніву у виробництві товару, що купується.

Після відкриття упаковки приступите до вивчення зовнішнього вигляду USB-кабелю. Він також може розповісти вам про підробку товару. Кожен кабель промаркований і має свій особистий ідентифікатор. У його позначенні Apple використовує тільки світло-сірі за кольором тону. У копій ідентифікатор має жирніший шрифт і темний колір. Хоча, неозброєним оком помітити цю ваду досить складно.

Lightning-конектор також може мати свої відмінності. У оригінального виробу він зроблений акуратно, цілісно, ​​контакти не виділяються над металевою поверхнею. Багато користувачів, використовуючи підробку, відзначали, що контакти не тільки виділяються над рівнем металевої поверхні, більш того, є складової конструкцію. Розмір конектора на репліці може бути яким завгодно, тільки не стандартних розмірів, заявлених брендом (7,7 мм х 12 мм). Зовнішні кольору конектора теж можуть відрізнятися. Брендове виріб має сірий колір, вставка лицьовій панелі металева.

Переходимо до USB-штекера. На пластиковому корпусі справжнього Lightning Apple є символ кабелю світло-сірого кольору. На копіях таке позначення зазвичай відсутня або має значну відмінність в кольорі. Металева частина кабелю повинно бути добре відполірована, на ній розміщується всього два отвори, а не чотири, як можна зустріти на багатьох підробки. Контакти на зарядному позолочені. З'єднання мають трапецієподібну форму, розташовані на рівному відстань один від одного. Ізоляційна поверхню штекера рівномірна гладка, чого не завжди дотримуються подільники.

Якщо ви переживаєте про справжність вашого USB-штекера ви завжди можете перевірити його оригінальність в нашому інтернет-магазині iWorld за допомогою спеціалізованого стаціонарного тестера YG-616.

Навушники Apple Earpods теж стали частим предметом підробок, завдяки своєму бездоганному дизайну, зручною класичній формі, яка так полюбилася всім. Багато, хто стикалися з підробкою Apple Earpods with lightning або з роз'ємом 3,5 мм відзначають, перше, що кидається в очі - це відсутність логотипу компанії. Якщо придивитися ще уважніше, то можна відзначити, що коробка і сам виріб відрізняються за кольором. Коробка часто світліше самих Earpods. Коробка, в якій зберігаються навушники, у копії часто виконана неякісно, ​​тому є складнощі з її відкриттям і закриттям. Перейдемо до самого виробу. Оригінальні навушники мають еластичний прогумований провід, який менше сплутує дроти, обезопасівает від зламу. Лівий і правий дроти повинні бути однакової довжини, відміну навіть в міліметрі має викликати у вас настороженість. Деякі копії Apple Earpods відрізняються навіть в таких незначних деталях:

  • витягнута форма раковини навушника замість округлої;
  • тканинна сіточка замість металевої;
  • два круглих отвори всередині раковини вилазять за овал замість того, щоб поміщатися чітко в ній;
  • пульт управління гучністю без зазорів замість незначних для зручного кліка;
  • гучні клацання при регуляції звуку замість його відсутності;
  • навушники з Lightning роз'єм має шорсткості замість гладкої литий збірки;
  • навушники з 3,5 мм роз'ємом туго приєднуються до гнізда замість плавного м'якого під'єднання.

І, звичайно, звук! Помітити різницю в звуці між копією та оригінальним виробом може навіть малодосвідчений меломан. Справжні наповнені басами і об'ємним звуком. При запису звуку на мікрофон оригінали згладжують шуми.

Щоб захистити себе від підробок, рекомендуємо вам купувати аксесуари до вашої i-техніці тільки в фірмових магазинах і представництвах компанії. Наш інтернет-магазин iWorld завжди готовий допомогти вам в цьому і надати грамотну консультацію про правильному підборі вироби до вашого девайсу.

13.07.2018 39908
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua