Головна Новини Як збільшити час автономної роботи MacBook - 7 корисних порад
15.02.2016 688

Як збільшити час автономної роботи MacBook - 7 корисних порад

Час роботи від батареї - важлива характеристика ноутбука, яка визначає його автономність. Кілька простих правил допоможуть збільшити час роботи акумулятора, а заодно і підвищити швидкодію пристрою.

Налаштування енергозбереження

Найбільш істотну роль у продовженні роботи батареї грають настройки енергозбереження. Для їх зміни в «Властивості системи» виберіть меню «Економія енергії». У вкладці «Акумулятор» вкажіть час відключення монітора при бездіяльності системи. Також відзначте наступні пункти:

  • «По можливості переводити диски в режим сну»;
  • «Злегка затемнювати екран при харчуванні від акумулятора».

Візуальні ефекти

Відключивши візуальні ефекти в OS X, можна підвищити час роботи акумулятора вашого ноутбука. Для цього в «Властивості системи» потрібно вибрати розділ «Монітор» в меню «Універсальний доступ».

Для зменшення прозорості - поставити позначку «Зменшити прозорість».
Щоб відключити прозорість - відзначити «Збільшити контрастність».

Налаштування геолокації

Збір інформації про місцезнаходження користувача також вимагає додаткової енергії. Відключення геолокації в тих додатках, де вона не використовується, допоможе вам заощадити ще частина заряду акумулятора. Для відключення запитів геолокації в додатках потрібно в «Властивості системи» знайти меню «Захист і безпека» і перейти в розділ «Конфіденційність». Потім зліва вибрати підміню «Служби геолокації» і зняти позначку біля тих додатків, для яких не потрібно збір даних про місцезнаходження.

Автоматичні оновлення

Оновлюючи систему і ПО, ваш ноутбук також збільшує споживання енергії. Щоб її заощадити, можна відключити автоматичні оновлення. Для цього необхідно зайти в меню «App Store» в «Властивості системи» і зняти позначки з наступних пунктів:

  • «Завантажувати недавно з'явилися в наявності поновлення у фоновому режимі».
  • «Інсталяція оновлень програм».
  • «Інсталяція оновлень OS X».

Позначку «Встановлювати системні файли і оновлення системи безпеки» рекомендується залишити, щоб не знижувати рівень безпеки при роботі з вашим MacBook. Після виконання всіх дій необхідно періодично перевіряти наявність оновлень вручну.

Bluetooth

Постійно працює Bluetooth також споживає енергію. Вимкніть даний функціонал і використовуєте його лише при необхідності, щоб отримати ще одну надбавку до часу роботи акумулятора. Для цього треба зайти в «Властивості системи» і виберете меню «Bluetooth». Щоб наступного разу швидко включати і вимикати цю функцію, вкажіть позначку «Показувати Bluetooth в рядку меню».

Браузер

Як показують результати тестів, браузер Safari вимагає меншого споживання енергії в порівнянні з Firefox і Google Chrome. Браузер Safari спеціально розроблений для OS X, тому має оптимальні параметри енергоспоживання. Зміна браузера може додати від 2 до 4 годин автономної роботи.

Додатки

Якщо ви оновили вашу систему до рівня OS X El Capitan, поновіть і додатки. Спільна роботи старих версій програм з новою операційною системою може коштувати дорогоцінних хвилин автономної роботи. Зайдіть в App Store і перегляньте вкладку «Оновлення». Після цього покращиться швидкодія системи і знизиться споживання заряду вашого MacBook.

15.02.2016 688
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua