Головна Новини Новини створення iPhone 7: новинка може отримати подвійну камеру
07.03.2016 610

Новини створення iPhone 7: новинка може отримати подвійну камеру

Однією з головних інтриг, пов'язаних з появою нового флагманського смартфона від Apple, є основна камера майбутнього устрою. Як показують прогнози експертів і аналітиків, новинка може отримати здвоєну камеру, яка забезпечить принципово новий рівень якості знімків.

Прогнози

Як прогнозує відомий аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), який представляє KGI Securities, здвоєну камеру отримають не всі iPhone 7, а тільки преміальна версія перспективного смартфона. Незважаючи на високу довіру до прогнозами експерта, поділ сьомого покоління на 2 версії викликає сумніви. Скоріш за все, якщо здвоєна камера і з'явиться в iPhone 7, то увійде в комплектацію всієї модельної лінійки.

Ще одним цікавим прогнозом є інформація про назву нової преміальної моделі. Як повідомляє онлайн-ресурс MyDrivers, смартфон з такою камерою може отримати назву iPhone Pro, за аналогією з флагманськими версіями MacBook і iPad.

Принцип роботи та переваги

Камера буде складатися з двох оптичних модулів, дозвіл кожного з яких складе 12 мегапікселів. Як будуть розташовані модулі - поки достеменно не відомо. У мережі з'явилися рендери з двома варіантами розміщення камер - горизонтально і навскоси в лівій верхній частині задньої панелі смартфона. Компактний механізм оптичного зуму вже запатентований компанією Apple.

За словами експертів, традиційні камери для смартфонів досягли вершини свого розвитку, тому подальше вдосконалення пристроїв без зростання їх маси і розмірів можливо лише із застосуванням принципово нової технології зйомки. Таким рішенням і є здвоєна камера.

Один з модулів забезпечить 2-х або 3-хкратное збільшення зображення, в той час як другий ширококутний об'єктив матиме систему оптичної стабілізації. В результаті така камера дозволить уникнути втрати якості при зйомці з зумом. Під час зйомки накладається два зображення - по одному від кожного модуля. Формування кінцевого кадру здійснюється за допомогою спеціального софту.

Крім збільшення якості зображення, подвійна камера відкриє для власників iPhone 7 і інші приємні функції. Зокрема, мова йде про налаштування фокусування вже на готових знімках. Можна буде створити ефект розмитості фону, акцентувавши увагу на головному об'єкті зйомки.

Участники проекту

Як повідомляє ресурс DigiTimes, кілька виробників мобільної оптики вже направили дослідні зразки здвоєних камер на тестування в Apple. Одним з основних претендентів на звання постачальника інноваційних фотомодулів для сьомого покоління iPhone називається тайванська компанія Largan Technology. Крім неї, серед учасників значаться ще кілька китайських і японських виробників, серед яких іменитий бренд Sony.

Що стосується самої Apple, то над розробкою нової камери в компанії працює близько 800 фахівців. Інтерес Apple до даної технології проявився ще рік тому, коли компанія придбала ізраїльський стартап LinX, який успішно працює над алгоритмами візуалізації зображень.

Можливо, готуючи до випуску iPhone 7, компанія Apple задасть новий стандарт в індустрії мобільних пристроїв. Компактна здвоєна камера з якістю зйомки рівня дзеркальної фототехніки може стати невід'ємною частиною смартфонів найближчого майбутнього.

07.03.2016 610
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua