Головна Новини У компанію Apple перейшов віце-президент Tesla Motors
25.04.2016 678

У компанію Apple перейшов віце-президент Tesla Motors

Черговим інформаційним приводом для новин, присвячених створенню компанією Apple власного автомобіля, став наймання Кріса Порріта, який раніше керував напрямком по розробці авто в компанії Tesla Motors. Джерелом інформації став ексклюзивний матеріал, опублікований на сайті electrek.co, що входить в відому медіагрупу 9to5.

Це вже не перший випадок переходу автомобільних фахівців з Tesla Motors в Apple. Відтік цінних кадрів в Tesla Motors почався в той момент, коли Apple відкрили власну програму з розробки електромобіля, подробиці якої досі тримаються в секреті. З цього приводу вже пожартував власник Tesla Ілон Маск, який сказав, що Apple в компанії називають «Tesla Graveyard».

Машина Tesla Model S

Проте, між двома каліфорнійськими компаніями давно помічений взаємний обмін фахівцями. Раніше з Tesla в Apple переходили в основному інженери, в той час як Tesla Motors стала новим місцем роботи ряду менеджерів з Apple. Тому перехід Кріса Порріта став досить несподіваним для громадськості, так як не вписується в вищевказану кадрову тенденцію.

Як очікується, Кріс Порро прийшов в Apple на зміну Стіву Задескі, раніше курирував автомобільний напрям і недавно покинув компанію. Як підтвердив ресурсу electrek.co власне джерело в Apple, Кріс Порро займеться в компанії «спеціальними проектами». Як відомо, під даним напрямком розробки мається на увазі саме створення автомобіля.

Характерна паралель простежується між одним з минулих місць роботи Порріта і автомобільними уподобаннями головного дизайнера Apple Джонатана Айва. Так, Кріс Порро до Tesla працював в Аston Martin, в той час як Джонатан Айв є великим шанувальником цієї британської марки. Крім Tesla і Аston Martin, в послужному списку Порріта значиться і компанія Land Rover, в якій він пройшов шлях від стажиста до керівника напрямку автомобільної динаміки.

В даний час над створенням електромобіля в Купертіно трудиться близько 600 чоловік, які перейшли в проект як з інших підрозділів Apple, так і з відомих світових автогігантів. У числі таких співробітників - фахівець з безпеки Роберт Гоу, інженер по двигунах і трансмісії Девід Нельсон, експерт з механіки Піт Огенбергс. У свою чергу, в компетенцію Кріса Порріта увійдуть питання конструкції і динаміки автомобіля.

25.04.2016 678
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua