Головна Новини Можливості голосового управління на комп'ютерах Mac
11.04.2016 736

Можливості голосового управління на комп'ютерах Mac

Однією з найбільш очікуваних функцій OS X 10.12, реліз якої може відбутися вже цієї осені, є поява Siri - голосового асистента, прекрасно знайомого кожному власнику iPhone. Інтеграція Siri в OS X стане ще одним кроком до зближення операційної системи з мобільною платформою Apple.

Компанія вже запатентувала ідею використання Siri на комп'ютерах Mac, докладно описавши принцип її роботи як частини настільної системи. Помічник буде працювати як окремий додаток, значок якого буде розташовуватися на робочому столі. Як і з мобільною версією, планується поступове розширення функцій віртуального асистента.

Уже сьогодні на комп'ютерах Mac можна користуватися голосовим управлінням. Система цілком зможе заощадити для вас час, виконуючи прості команди. З їх допомогою ви зможете запускати додатки, створювати і видаляти файли, виділяти текст і відкривати нову вкладку в Safari. Величезна кількість дій можна виконувати набагато швидше. Варто всього лише включити і налаштувати голосове управління вашої OS X.

З чого почати?

Для активації голосового управління в «Системних налаштуваннях» відкрийте меню «Універсальний доступ». Потім зі списку в лівій частині екрана виберете розділ «Диктування», в якому можна налаштувати взаємодію з комп'ютером за допомогою мови.

Включение режима диктовки на Mac

Мовні команди почнуть працювати після того, як ви поставите галочку всередині чекбокса біля напису: «Включити ключові фрази диктування». В активному полі ви можете записати ключове слово або фразу, після якої комп'ютер буде сприймати голосові команди. За замовчуванням в якості ключового слова використовується «Комп'ютер», але ви легко можете замінити його на звичне «Siri», або будь-яку зручну для вас фразу.

Як налаштувати команди?

Натисніть кнопку «Команди диктування», після чого виберете саме ті команди, якими ви хочете користуватися при голосовому управлінні. Для кожної команди ви можете призначити ключову фразу або слово. Також ви можете вибрати, для яких додатків буде діяти та чи інша команда. Голосові команди - це проста і зручна заміна гарячих клавішах.

Установка команды для режима диктовки на Mac

 А що з Siri?

Повноцінне впровадження Siri в OS X також не за горами. За повідомленням ресурсу The Next Web, даний напрямок є одним із головних поточних робіт корпорації Intel. Всесвітньо відомий виробник процесорів посилено працює над розвитком технологій розпізнавання мови. Як відзначають в Intel, їх нові розробки дозволять розпізнавати голос навіть в оточенні фонового шуму, споживаючи при цьому мінімум енергоресурсів. Можливо, нові подробиці ми дізнаємося зовсім скоро.

11.04.2016 736
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua