Головна Новини Все, що потрібно знати про нові iPhone XS і iPhone XS Max
04.10.2018 1859

Все, що потрібно знати про нові iPhone XS і iPhone XS Max

Нові iPhone Xs і iPhone Xs Max - продовження нашумілої в минулому році новинки iPhone Xs. Хоч вони і не викликали такого бурхливого захоплення, як їх попередник, але зайняли почесне місце серед флагманів провідних брендів і в асортименті Apple. Цілком логічно для новинки, не дуже виділяється зовні, але значно поліпшеною зсередини. Функціонал нових моделей був не тільки розширений, але і оптимізований. Ці нові смартфони отримали ще більше удосконалень, що ще раз доводить: Еппл крокує в ногу з часом.

 

Огляд новинок від Apple - iPhone Xs і iPhone Xs Max

Перше, що кидається в очі - то, що моделі функціонально не відрізняються один від одного: різниця між ними тільки в габаритах:

  • Xs: ширина 70,9 мм, довжина 143,6 мм, товщина 7,7 мм, вага 177 г;
  • Xs Max: ширина 77,4 мм, довжина 157,5 мм, товщина 7,7 мм, вага 208 г.

Обидва вони укомплектовані точно так же, як і інші продукти Apple: упаковка виконана в мінімалістичному стилі. Зміст упаковки теж стандартний:

  • iPhone
  • навушники EarPods з роз'ємом Lightning
  • кабель Lightning / USB
  • адаптер USB потужністю 5 Вт
  • посібник користувача

Зовнішній вигляд

Нові моделі візуально нагадують свого попередника iPhone X. Фронтальну поверхню займає дисплей OLED. У верхній частині дисплея розташовані динаміки, датчики TrueDepth і фронтальна камера. Округлені краю дисплея плавно переходять в корпус, оснащений полірованої рамкою.
Колірний асортимент доповнений розкішною золотистої забарвленням. Золотий смартфон виглядає просто шикарно! Однак і звичні кольори «срібло» і «сірий космос» чудово виглядають на цих нових гаджетах.

Зліва на корпусі розташовані перемикач звуку і кнопки регулювання гучності. З правого боку смартфона - бічна кнопка для блокування і виключення. iPhone Xs оснащений подвійною камерою з опуклими об'єктивами, між якими вбудована світлодіодний спалах і мікрофон. Порт для зарядки і отвори для динаміків знаходяться, як і у інших моделей Apple, знизу.

На нових смартфонах відсутні сканери відбитків пальців Touch ID і кнопка HOME. Якщо ж порівнювати розміри моделей, то iPhone Xs Max за розміром трохи поступається моделі iPhone 8 Plus, проте має набагато більший дисплей. Що ж стосується iPhone Xs, то його розміри такі ж, як і у iPhone X.

Дисплей зроблений зі скла Gorilla Glass 6, яке відрізняється набагато більшою міцністю і стійкістю до подряпин, ніж матеріал, який використовували для виготовлення попередніх моделей.

Підвищено і клас захисту від води і пилу - з IP67 до IP68. Обидва смартфони витримують занурення на глибину до 2 метрів в воду.

Крім того, у цих моделей - найвищий показник захисту від дрібної бруду і пилу. Втім, хоч дощ або випадково пролита кава iPhone Xs і iPhone Xs Max переживуть без втрат, це все одно не скасовує дбайливого ставлення до смартфону.

Дисплей

Нові моделі відрізняються великими дисплеями:

  • 5,8 дюймів, дозвіл 2436 × 1125 пікселів, щільність 458 пікселів на дюйм у Xs;
  • 6,5 дюймів, дозвіл 2688 × 1 242 пікселя, щільність 458 пікселів на дюйм у Xs Max.

В обох моделях - дисплей OLED HDR Super Retina, раніше використаний у виробництві iPhone X. Він відрізняється яскравою, реалістичною і широкою гамою кольорів, глибокими чорними відтінками і високим коефіцієнтом контрастності.

Максимальна яскравість дисплея - 625 кд / м2; також від попередньої моделі «успадковані» функції 3D Touch - підтримки жестів - і True Tone, за допомогою якої можна читати з екрану, не напружуючи очі. Цю функцію по достоїнству оцінять ті, хто не розлучається з книгами.

Крім цього, дисплей OLED володіє чудовими контрастними характеристиками і коефіцієнтом відображення екрану 4,7%. Це означає, що зображення буде добре видимим навіть при яскравому денному світлі.

Основна камера

В обох телефонах використовується ширококутний об'єктив f / 1.8 12 МП (еквівалентна фокусна відстань 26 мм) і f / 2.4 12 МП телеоб'єктив (еквівалентна фокусна відстань 56 мм). Камера також має функцію оптичного зуму 2х і 10х зум в разі об'єднання функцій можна збільшити зображення.

Ще вони володіють вдосконаленим датчиком зображення. Він більш точний, дає менше шумів при зйомці в сутінках, а його реакція - удвічі швидше, ніж в iPhone X.

Крім цього, камера оснащена новою функції управління глибиною, що дозволяє змінювати рівень розмиття на знімку і налаштовувати освітлення, створюючи ефект студійної зйомки. Світлодіодний спалах True Tone, «успадкована» від iPhone X, теж вдосконалена в нових моделях.

Ці смартфони можуть записувати відео 4К з частотою від 24 до 60 кадрів в секунду, а також відео 1080p HD зі швидкістю 30-60 кадрів в секунду. Завдяки поліпшеному процесору сигналів зображення розширено динамічний діапазон для відео - до 30 кадрів в секунду. Крім цього, камера підтримує стереозапис.

Фронтальна камера

Від своїх попередників iPhone Xs і iPhone Xs Max отримали функцію Face ID, завдяки чому смартфони «дізнаються» обличчя свого володаря. Однак тепер Face ID працює швидше. За допомогою цієї функції можливо розблокувати телефон, отримати доступ до запаролений побічним додатків. Крім цього, це дасть можливість підтверджувати платежі Apple Pay, покупки додатків і контенту в iTunes і App Store.

Face ID працює при будь-якій освітленості, вміє розпізнавати обличчя в темних окулярах, з пірсингом і іншими аксесуарами, а також при незначних змінах зовнішності (довжини волосся, наявності або відсутності бороди). Головна умова - ідентифікатор особи повинен бачити ніс, рот і очі Ця функція використовує тривимірне сканування обличчя, яке неможливо обдурити маскою або фотографією.

Face ID не спрацює при закритих очах або якщо ви не дивитесь прямо в камеру. При цьому, поки ви дивитеся на смартфон, читаючи повідомлення або інформацію, екран не згасне.

Ця функція відключається після двох невдалих спроб розпізнавання. Для її відновлення вводиться спеціальний код доступу.

7-мегапіксельна селф-камера має функцію Smart HDR, яка забезпечує ще більш високу якість портретної зйомки. Як і основна, фронтальна камера має функцію управління глибиною, що дозволяє регулювати рівень розмиття зображення після захоплення кадру; також вона дозволяє записувати відео високої чіткості.

Самі життєрадісні і креативні користувачі Apple по достоїнству оцінять захоплюючі функції «Animoji» і «Memoji». Вони являють собою анімованих емоджі-персонажів, які можуть відображати вашу міміку і зіставляти їх з вашими емоціями. Ними можна ділитися з друзями, що додасть в спілкування масу позитивних вражень!

Процесор

У нових моделях процесор швидше, ефективніше і економніше, ніж в раніше випущених продуктах Еппл. Він оснащений 7 нм чіпом A12 Bionic з 2 високопотужними ядрами і 4 ядрами ефективності, що використовують вдвічі менше енергії. Це, а також велика батарея значно подовжує термін служби акумулятора: завдяки своїй ємності і зниженим споживанням енергії заряджати його доведеться набагато рідше. Оперативна пам'ять нових моделей становить 4 ГБ.

Акумулятор

Нові продукти Еппл мають найбільш ємними акумуляторами:

  • 2658 мАг у Xs;
  • 3174 мАг у Xs Max.

Завдяки цьому, а також новому енергозберігаючому процесору це значно подовжує роботу пристрою в автономному режимі. Так, iPhone Xs працює на 30 хвилин довше, ніж iPhone X, а працездатність iPhone Xs Max в автономному режимі довше на цілих півтори години!

Загальна продуктивність нових смартфонів теж зросла:

  • до 20 годин в режимі телефонної розмови, 60 годин - в режимі прослуховування аудіо, 14 годин в режимі перегляду відео і 12 годин роботи в інтернеті у Xs;
  • до 25 годин в режимі телефонної розмови, 65 годин прослуховування аудіо, 15 годин перегляду відео і 13 годин роботи в інтернеті у Xs Max.

Також обидва телефони підтримують функцію швидкої зарядки за допомогою «рідного» кабелю Lighting і адаптера USB-C. Всього за півгодини смартфон отримує 50% зарядки, що в багатьох ситуаціях буває справжнім порятунком!

04.10.2018 1859
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua