Головна Новини Apple AirPods: більше, ніж просто Bluetooth-навушники
02.11.2016 1146

Apple AirPods: більше, ніж просто Bluetooth-навушники

Разом з презентацією iPhone 7 компанія Apple представила AirPods - навушники, поява яких стало логічним продовженням філософії відмови від 3,5-мм роз'єму. Новий продукт - це не зовсім те, що називають Bluetooth-гарнітурою. Напевно, важко сказати, що це насправді: новий фешн-девайс або пропуск в еру голосових технологій.

Головна перевага AirPods - це те, що вони не викликають візуального відторгнення, на відміну від більшості бездротових гарнітур. Можна заплатити зіркам за рекламу, але не можна змусити їх користуватися аксесуаром в повсякденному житті. AirPods будуть гармонійно виглядати як на біговій доріжці, так і в офісних коридорах.

Підключення

Навушники поставляються в спеціальному кейсі, дизайн якого не викликає сумнівів про приналежність до аксесуарів Apple. Кожен навушник фіксуються в холдері за допомогою магніту, тому вони не випадуть раніше, ніж ви захочете їх дістати.

Як тільки ви виймаєте AirPods з футляра, вони миттєво підключаються до всіх ваших мобільних і настільним девайсів - iPhone, iPad, Apple Watch, комп'ютерів Mac. Ви просто чуєте музику з того пристрою, яким користуєтеся в даний момент. Інтуїтивне управління і ніяких кнопок. Для паузи просто вийміть навушник - що може бути простіше?

Основна проблема багатьох бездротових навушників - це збої передачі сигналу. Як заявляють в Apple, вони вирішили цю проблему шляхом установки мініатюрного процесора W1, розробленого спеціально для AirPods.

 Siri

Тепер для спілкування з голосовим асистентом не потрібно діставати телефон з кишені. Подвійне торкання по навушника - і Siri до ваших послуг. Потрібно зробити музику голосніше або вибрати інший плейлист? - просто скажіть про це вашому помічникові, не виймаючи iPhone. Тепер користуватися Siri стало ще зручніше. Погодьтеся, зараз людина говорить по телефону за допомогою гарнітури вже не викликає подиву. Так і голосове управління за допомогою AirPods і Siri стане таким же природним.

 Звук

Якщо ви любите звучання EarPods, новий девайс вам дійсно сподобається. Як і за стійке з'єднання гарнітури з пристроєм, за якість звукового сигналу відповідає компактний процесор W1.

Живлення

Вбудовані акумулятори навушників дозволяють безперервно слухати музику протягом 5 годин. У свою чергу, присутній в комплекті чохол поєднує в собі функцію додаткової батареї. Так, при декількох підзарядки від кейса час автономної роботи навушників зростає до 24 годин і більше. Цікаво, що всього 15 хвилин заряду вистачить на 3 години звучання. Для зарядки чохла використовується Lightning-роз'єм. Залишок заряду навушників і чохла ви можете побачити на екрані вашого iPhone.

 Датчики

Саме сенсори в основному забезпечують AirPods ті можливості, які роблять ці навушники справжнім технологічним проривом. Зокрема, спрямовані здвоєні мікрофони в кожному навушнику разом з голосовим акселерометром дозволяють розпізнати вашу мову і відфільтрувати її від всіх сторонніх звуків. Siri або співрозмовник прекрасно вас чує, навіть якщо ви йдете по багатолюдній вулиці в годину-пік.

Акселерометри руху і оптичні датчики дозволяють навушником дізнатися - коли ви випадки музику або збираєтеся говорити по телефону. При бажанні ви можете використовувати тільки один навушник, і процесор W1 розподілить аудіо відповідним чином.

Що можна сказати про ймовірність втрати одного з навушників?

Цікаво, що основним приводом для критики нових AirPods стала ймовірність втрати одного з навушників. Новинка від виробника аксесуарів Spigen - з'єднує провід для бездротових навушників AirPods, вже стала приводом для численних жартів.

Користувачі, які регулярно займаються бігом, відзначають, що головною причиною випадання навушників під час тренувань є натяг або зачіпання дроти. Таким чином, при відсутності проводів ймовірність падіння суттєво мінімізується.

Крім того, центр мас девайса розташований в голівці, яка вставляється у вушну раковину, в той час як виступає назовні ніжка важить набагато менше. Маса кожного навушника - всього 4 грами. А якщо додати до всього цього ергономічну форму навушників, успадковану від провідних EarPods, проблема втрати практично зводиться до нуля.

Залишається додати, що якщо вийняти девайс з вуха, в звучанні встановиться пауза. Погодьтеся - це важко не помітити. А щоб остаточно розвіяти сумніви з даного питання, в компанії офіційно заявили про готовність заміни навушників при втраті або крадіжці одного з пари.

Підсумки

Apple на сучасному етапі розвитку часто дорікають у відсутності проривних продуктів. Що принципово нового ми побачимо в AirPods? Знайомий дизайн, акселерометр, Bluetooth, Siri - все це є і в інших пристроях. Але чи є на ринку хоч щось схоже на AirPods? В цьому і полягає унікальна особливість роботи команди з Купертіно - поступово знайомити користувача з технологічними новинками, дати час звикнути до нових можливостей, і випустити в результаті неймовірно зручний, функціональний і привабливий продукт.

02.11.2016 1146
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua