Головна Новини У Купертіно пройшла презентація нового MacBook Pro
31.10.2016 1178

У Купертіно пройшла презентація нового MacBook Pro

У минулий четвер (27 жовтня) в Купертіно презентували наступне покоління MacBook Pro. Лептоп буде випущений в трьох варіантах, 2 з яких отримають новинку - сенсорну панель управління Touch Bar. Реліз вже став предметом бурхливих обговорень в різних інтернет-спільнотах. Що нового ми побачимо при першому знайомстві з представленим пристроєм?

Apple MacBook Pro 2016 - Touch Bar

 Touch Bar

На зміну звичним функціональних клавіш прийшла сенсорна панель Touch Bar. Тепер ви можете використовувати ті функції управління, які потрібні вам тут і зараз. На сенсорну панель можна винести інтелектуальне введення тексту під час написання листів і повідомлень, вибір емодзі, управління шрифтом і кольором, управління дзвінками FaceTime, зміна яскравості екрану і багато іншого. Якщо утримувати FN, панель прийме традиційний вид зі звичними кнопками F1 - F12.

Звичайно, додатки повинні вміти працювати з новою панеллю. Фахівці Apple як ніхто розуміють важливість інтеграції софта з залізом, тому OS X Sierra і базові додатки до неї відмінно справляються з новими можливостями. Крім того, на минулому презентації було оголошено, що Touch Bar може працювати і з популярними програмами Microsoft, включаючи Office і Skype.

Про появу адаптивної панелі стало відомо задовго до релізу, і, безумовно, Touch Bar стане основною точкою тяжіння до нового лептопа. Компанія знайшла свій шлях розвитку інтерфейсів, який ще до минулої презентації сподобався багатьом любителям техніки Apple.

Збільшений тачпад і нова клавіатура

Всі 3 моделі MacBook Pro 2016 (як з панеллю Тачбар, так і без) комплектуються новим тачпадом Force Touch, площа якого збільшена вдвічі (!). Що стосується клавіатури, то в нових MacBook Pro використовується друге покоління Butterfly з новою конструкцією клавіш.

 Touch ID

MacBook Pro 2016 став першим лептопом Apple, оснащеним сканером Touch ID. Безпечний доступ за відбитком пальців дозволить швидко розблокувати обліковий запис, отримати доступ до документів або налаштувань, платити за покупки в системі Apple Pay. Сенсор розміщений на панелі Touch Bar.

 Процесор

Використовувані на комп'ютері процесори Intel Core дозволяють легко і швидко вирішувати складні і ресурсомісткі завдання - рендеринг тривимірної графіки, обробку відео, виконання інженерних розрахунків. Для більш простих процесів витрата енергії помітно знижується. Функція прискорення Turbo Boost збільшує тактову частоту до 3,1 ... 3,8 ГГц в залежності від конкретної моделі пристрою.

Для швидкої обробки графіки (на 130% вище, ніж у минулих моделей) ноутбук оснащується потужною відеокартою Radeon Pro. Вражає і висока енергоефективність графічного процесора. Завдяки технології 14 нм, кожен ват витраченої відкритий енергії окупається 2,5-кратним збільшенням обчислювальної потужності.

 Екран

MacBook Pro 2016 року доступні в двох варіантах екранів: діагоналлю 13 і 15 дюймів зі збільшеною апертурою пікселів. Дисплеї відрізняються поліпшеними параметрами в порівнянні з екранами пристроїв минулих поколінь. Збільшено яскравість, контрастність і енергоефективність. Завдяки більш широкому колірному охопленню лептоп відмінно підійде для обробки фото і відео. Підтримка колірного простору P3 дозволила екрану нового макбуков Про передавати на 25% більше відтінків порівняно з традиційною палітрою RGB.

 Батарея

Незважаючи на зменшення розмірів і зростання можливостей комп'ютера, MacBook Pro, як і раніше може працюватиме 10 годин без підзарядки в режимі інтенсивного енергоспоживання (перегляд відео, робота в інтернеті). Всі моделі нового ноутбука забезпечують цілий день безперервної роботи. Це вдалося завдяки оптимізації енергоспоживання всіх компонентів пристрою, в тому числі процесора і екрану.

Накопичувачі і пам'ять

Для нового покоління MacBook Pro використовуються SSD-накопичувачі, швидкість читання і запису яких становить відповідно 3,1 і 2,2 Гб / с. Обсяг пам'яті можна вибрати від 256 Гб до 2 Тб у флагманської моделі з екраном 15 дюймів. Оперативна пам'ять - 16 Гб у флагмана і 8 Гб у моделей з 13-дюймовим екраном.

Охолодження

Чим вище можливості процесора, тим інтенсивніше охолодження потрібно для його ефективної роботи. Додаткові вимоги до системи відводу тепла висуває надтонкий корпус. Тому інженери Apple розробили спеціальні вентилятори, в яких довгі лопаті чергуються з більш короткими. У такий спосіб вдалося вирішити відразу 2 завдання: зробити повітряний потік більш інтенсивним і зменшити рівень шуму завдяки асиметрії проводять повітря каналів.

Роз'єми

Apple з легкістю розлучається з технологіями і елементами конструкції, які, на думку керівництва компанії, не мають подальших перспектив. Так, в недавно вийшов iPhone 7 компанія відмовилася від коннектора для навушників 3,5 мм. У новому MacBook Pro міні джек поки зберегли, але з роз'ємом живлення Magsafe доведеться попрощатися. Незважаючи на всі переваги магнітного коннектора харчування, в компанії вирішили прибрати з конструкції лептопа зайвий тип роз'єму. Підключення до електромережі буде здійснюватися через фірмовий симетричний коннектор Thunderbolt 3 в інтерфейсі USB-C. На 13-ти і 15-дюймових моделях з Touch Bar розміщено 4 таких роз'єму, а на звичайному 13-дюймовому MacBook Pro - тільки 2 коннектора.

Динаміки

Фахівці компанії з Купертіно для нового макбуков Про розробили абсолютно нову конструкцію динаміків, які розташовані з боків від тачпада. Вони голосніше динаміків минулого покоління на 58% і забезпечують в 2 рази ширший діапазон відтворення звуку. Лептоп стане для вас відмінним помічником при монтажі відео і музики.

Перші враження від релізу дуже позитивні. MacBook Pro підійде як для домашнього релаксу з улюбленим серіалом і кухлем кави, так і для серйозної роботи в ресурсномістких програмах. Компанія в черговий раз задає нові тренди розвитку портативної техніки. Touch Bar і Force Touch збільшеної площі дозволять легко і зручно працювати навіть без застосування мишки. Офіційні продажі пристрою почнуться через 2-3 тижні.

31.10.2016 1178
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua