Головна Новини У нових пристроях Apple може з'явитися захищений еластомірний роз'єм
14.05.2016 661

У нових пристроях Apple може з'явитися захищений еластомірний роз'єм

З кожним поколінням своїх носяться пристроїв компанія Apple прагне підвищити рівень їх захисту від зовнішніх впливів. Зокрема, одним з головних способів підвищення безпеки смартфонів і планшетів при контакті з пилом і вологою є їх герметичність. Традиційні роз'єми або істотно зменшують в розмірах, або змінюють на ультрасучасні способи бездротової передачі даних і заряду.

У своєму новому винаході, заявка на реєстрацію якого вже подана в американське Бюро патентів і торгових марок, фахівці Apple пропонують альтернативу бездротових технологій, що не поступається їм у рівні захищеності. У патенті представлений традиційний роз'єм, закритий зовні еластомерній вставкою.

Як вважають розробники нового коннектора, таке рішення не тільки підвищить безпеку мобільного гаджета, але і дозволить поліпшити його зовнішній вигляд. Можливо, зовсім скоро в дизайні нових смартфонів від Apple єдині отвори будуть в місцях розміщення динаміків.

Еластомер - це пружний матеріал, який, на відміну від простої гуми, має високу міцність і довговічність. Якщо звичайна заглушка може випадково загубитися, то пропонована інженерами Apple еластомерна вставка завжди буде на потрібному місці.

Як це працює?

Під час використання зовнішній коннектор пронизує еластомер, в результаті чого забезпечується контакт з внутрішнім роз'ємом смартфона. Після вилучення зовнішнього роз'єму еластомер повертає свою первинну форму. Таке відновлення забезпечується завдяки особливим властивостям матеріалу.

Еластомерний матеріал запобігатиме потраплянню всередину пристрою вологи і пилу. З огляду на курс компанії на підвищення захищеності iPhone, поява нового безпечного роз'єму буде логічним кроком в забезпеченні захисту мобільних пристроїв Apple.

14.05.2016 661
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua