Головна Новини 15 маловідомих жестів для iOS
26.08.2016 842

15 маловідомих жестів для iOS

Перед виходом кожного оновлення iOS фахівці Apple намагаються зробити управління iPhone і iPad якомога легшим і зручнішим. Сьогодні на зміну фізичним кнопках майже повсюдно прийшли віртуальні, а щоб керувати пристроями ще більш інтуїтивно, існує велика кількість простих і швидких жестів. Жестової управління дозволяє в лічені секунди здійснювати ті операції, які в звичайному режимі можуть зажадати декількох переходів всередині меню. Однак основний недолік жестів полягає в тому, що далеко не всі користувачі знають про їхнє існування. Оглядачі ресурсу appleapple.top вибрали 15 корисних жестів, які можуть стати в нагоді власникам портативних пристроїв від Apple.

 1. Відкрити нещодавно закриті вкладки

Для цього в правому нижньому кутку екрану потрібно вибрати кнопку з двома квадратами, після чого відкриється режим вкладок. Потім натиснути «+» по центру в нижній частині екрана. Після цього з'явиться перелік недавно закритих сторінок. Ці кілька кліків дозволять швидко відкрити випадково закриту вкладку.

 2. Викликати панель інструментів

Під час перегляду веб-сторінок панель інструментів ховається, щоб збільшити робочий поле екрану. Для її появи потрібно просто натиснути на область у нижній кромки екрану. Для переходу на початок сторінки аналогічно необхідно торкнутися пальцем у верхній частині зображення.

 3. Відключити блокувальники реклами

У деяких випадках плагіни-блокувальники не тільки відключають рекламу, але і блокують різні корисні скрипти, які містять корисну інформацію. Щоб розблокувати рекламного контента потрібно натиснути і утримувати кнопку оновлення сторінки (у верхньому правому куті меню), а потім вибрати «Перезавантажити без блокування контенту».

 4. Відсортувати відкриті вкладки

Якщо ви відкрили кілька сторінок, може знадобитися їх упорядкувати в певній послідовності. Для цього потрібно просто перетягнути сторінки на потрібне місце.

 5. Швидко відкрити зміст фотоальбому

Якщо при перегляді фото вам потрібно перейти до мініатюр, можна від центру зображення провести пальцем вниз. Незважаючи на очевидну користь і зручність, цей жест не є загальновідомим.

 6. Виділити кілька фото

Щоб відзначити кілька фото в галереї, потрібно у верхній правій частині меню натиснути кнопку «Вибрати», після чого натиснути на перше фото, і, не відпускаючи пальця, виділити інші. Ця функція може знадобитися, наприклад, для швидкого видалення декількох фотографій.

 7. Швидко перейти до початку альбому

Як і в разі навігації в Safari, для переходу в початок альбому в додатку «Фото» потрібно просто натиснути на рядку статусу в верхній частині екрану.

 8. Масштабувати відео

Не всі користувачі знають, що змінювати розмір відео при його перегляді можна точно так само, як і масштабувати фото. Достатньо всього лише звести або розвести пальці на поверхні екрану.

 9. Точно знаходити потрібний момент пісні або відео

Дуже часто важко вибрати потрібне місце медіафайлу, натискаючи на певну точку смуги перемотування. Для точного вибору місця відтворення відео або пісні можна покласти палець на смужку перемотування і повільно провести вгору по екрану.

 10. Швидко вводити потрібний символ

При наборі повідомлень не обов'язково перемикатися між буквеної і символьної розкладкою. Можна просто натиснути на «123», і не відриваючи пальця вибрати потрібний символ. Прибравши палець з екрана, ви повернетеся до буквеної розкладки.

 11. Виправляти помилки в калькуляторі

Якщо ви випадково вказали кому (роздільник) не в тому місці, потрібно просто провести по цифрам вліво або вправо. В результаті цифри будуть переміщатися щодо коми.

 12. Перезавантажити сторінку в App Store

Якщо сторінка не відповідає, потрібно 10 разів натиснути на будь-який з іконок меню в нижній частині екрана. Це досить незвичайний, але, тим не менше, дієвий спосіб перезавантаження сторінки.

 13. Зручно працювати з поштою

При наборі чернетки може знадобитися переглянути надіслані раніше листи. Для цього потрібно просто доторкнутися до заголовку листа і потягнути його вниз.

 14. Зменшувати масштаб карт

Щоб зменшити масштаб, досить швидким рухом одночасно доторкнутися до екрана двома пальцями.

 15. Змінювати масштаб Google Maps

Використовуючи додаток Google Maps, можна легко і зручно змінювати масштаб карти. Потрібно зробити подвійне клацання по екрану, і, не відриваючи пальця, перемістити його вгору (збільшення) або вниз (зменшення).

26.08.2016 842
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua