Головна Новини Apple - єдиний виробник ПК, що показав зростання продажів в 2015 році
21.01.2016 735

Apple - єдиний виробник ПК, що показав зростання продажів в 2015 році

За даними дослідницько-консалтингової компанії Gartner, основні світові виробники персональних комп'ютерів закінчили рік з негативною динамікою зростання продажів. Єдиним винятком стала корпорація Apple. Незважаючи на загальносвітовий тренд зниження популярності настільних ПК і ноутбуків, компанія з Купертіно збільшила продажі в даному сегменті на 2,8%.

Все більше користувачів по всьому світу віддають перевагу носиться пристроїв. Особливо це стосується тих людей, які використовували комп'ютер для соціальних мереж та інтернет-серфінгу. Сьогодні з цим завданням успішно справляються менш дорогі планшети і смартфони, можливості яких значно зросли за останній час.

Що стосується техніки Apple, покупців в ній приваблює стабільність і безвідмовність роботи. Користувач відразу отримує повністю працездатний ПК. iMac і MacBook Pro популярні серед архітекторів, дизайнерів, веб-розробників і представників інших професій, які об'єднують техніку і творчість.

Apple зайняла п'яту позицію в рейтингу виробників ПК, завоювавши 7,5% ринку. Найбільше зростання позицій компанії припав на США, де її частка на ринку ПК склала 12,8%.

Дослідження виконано компанією Gartner - одним зі світових лідерів в області аналізу ринку IT та апаратного забезпечення. Інші компанії-аналітики також підтверджують успіхи Apple на ринку ПК в 2015 році. Так, з думкою Gartner згодна компанія IDC, також відомий експерт в тематиці ринку інформтехнологій і телекомунікацій. Показники аналітиків дещо відрізняються, але всі вони схожі на думці щодо загальних тенденцій розвитку ринку. Цікаво, що, на думку фахівців, зростання продажів комп'ютерів Apple збережеться і протягом 2016 року.

21.01.2016 735
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua