Головна Новини Apple Music - сервіс для меломанів №1 в світі
20.07.2016 749

Apple Music - сервіс для меломанів №1 в світі

З тих самих пір, як продажі дисків поступилися місцем скачування музики з мережі, проблема взаємовідносин слухачів і авторів вийшла на перші позиції в музичному світі. Поява стрімінгових сервісів, здавалося б, повинно задовольнити потреби і тих і інших, але перші проекти такого роду не могли забезпечити музикантам гідну винагороду за творчість, а меломанам - надати зручний спосіб для прослуховування улюблених треків. З появою Apple Music ситуація різко змінилася, про що свідчить багатомільйонна аудиторія сервісу, і кількість нових користувачів постійно зростає. У чому ж секрет успіху?

Як і всі складові екосистеми Apple, музична служба працює так, щоб слухач не шукав альтернатив, а насолоджувався зручністю і простотою сервісу. На відміну від конкурентів, що пропонують безкоштовне користування контентом за умови перегляду реклами, в Apple Music все просто - пробне використання і підписка. Підписавшись, слухач отримує доступ до музичної базі даних, без будь-яких обмежень. Будь-яка інша служба просто не вийшла б на окупність при даній бізнес-моделі, але завдяки величезній аудиторії власників пристроїв Apple, компанія не відчуває нестачі в передплатників.

Apple Music сервис на iPhone

Працюючи для слухачів, Apple не забуває і про творців аудіоконтенту. Відомо, що з кожних 100 доларів, одержуваних за підписку, 70 направляється авторам. Жоден з сторонніх сервісів не забезпечує музикантам таких вигідних умов співпраці. Не випадково відомі виконавці не просто надають Apple свої альбоми, а викладають ексклюзивний контент, ведуть авторські шоу і формують ефір на радіостанції Beats 1 - невід'ємної частини сервісу, яка доступна в більшості світових країн. Apple Music - це сходинка, яка робить музикантів і шанувальників ближче один до одного. Зірки світового рівня працюють з сервісом, публікуючи унікальні фото та відео щойно відіграних концертів, тексти нових пісень і фрагменти ще не випущених кліпів.

Колектив розробників Apple продовжує розвивати своє дітище, залучаючи нових передплатників. Сервіс все більше інтегрується в апаратну частину iPhone завдяки новим командам, які використовують технологію 3D Touch. Свіжа версія служби отримала чорно-білий дизайн, який став новим трендів в інтерфейсі мобільних додатків. Тепер в сервісі є можливість перегляду слів синхронно звучанням пісень.

Звичайно, успіх прийшов не миттєво. В основу Apple Music ліг сервіс Beats Music, компанію-розробника якого корпорація з Купертіно придбала в 2014 році. Багато особливості Beats Music перекочували в Music Apple, можливості і потенціал якої дозволив хорошої ідеї вийти на кардинально новий етап свого розвитку. Сьогодні сервісом Apple Music насолоджуються більше 15 млн. Чоловік, і немає сумнівів, що вже через рік ця цифра стане неактуальною.

20.07.2016 749
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua