Головна Новини Apple відкриє надсучасний дата-центр в Ірландії
22.08.2016 749

Apple відкриє надсучасний дата-центр в Ірландії

Кілька днів тому компанія Apple отримала дозвіл від ірландських регулюють служб на будівництво нового дата-центру, призначеного для європейських користувачів мережевих сервісів компанії. Завдяки відкриттю нових серверних ферм Apple зможе поліпшити роботу європейського сегмента App Store, iTunes Store, iMessage, Apple-карт і Siri. Для будівництва центру обробки даних компанія вибрала мальовничий куточок ірландського графства Голуей.

На сьогоднішній день це найбільший проект компанії з Купертіно в Європі, який об'єднає сучасні онлайн-сервіси та найдосконаліші природоохоронні технології. Справа в тому, що Ірландія дуже відповідально підходить до збереження своїх природних багатств, тому перед відкриттям центру потрібен досить тривалий переговорний процес, під час якого були узгоджені умови майбутнього будівництва.

Проект дата центра Apple в Ирландии

Незважаючи на складності в отриманні дозволу на будівництво великих об'єктів, Ірландія приваблює безліч провідних IT-компаній. Так, в цій країні вже працюють центри обробки даних Amazon, Google і Microsoft, а також готується до запуску будівництво серверного центру Facebook. Крім привабливою податкової політики, держава має цілий ряд додаткових переваг для розміщення сучасної мережевої інфраструктури.

Справа в тому, що саме через розташовану за північно-західній околиці Європи Ірландію проходить більшість оптоволоконних магістралей, що зв'язують Північну Америку з нашим континентом. У країні добре розвинені телекомунікаційні сервіси, а велика кількість вузів з IT-спеціалізацією гарантує будь-якого проекту необхідну кількість кваліфікованих фахівців. Тому інвестиції найбільших високотехнологічних компаній в економіку «Смарагдового острова» вже перевищили кілька мільярдів євро.

Солнечные батареи для дата-центра Apple в Ирландии

Компанія Apple оголосила про наміри побудувати дата-центр в Ірландії ще в лютому 2015 року, але дуже довгий час було потрібно, щоб задовольнити вимогам місцевих екологів. Наприклад, замість спочатку запланованих дизель-генераторів харчування дата-фабрики буде здійснюватися за допомогою сонячних батарей. Точно так же, як і в новій штаб-квартирі компанії в Купертіно, де буде використовуватися енергія виключно з відновлюваних джерел.

Як заявляють в Apple, потужностей нового центру вистачить, щоб в найближчі 10 ... 15 років у європейських власників iPhone і інших яблучних девайсів не виникало проблем з мережевими сервісами. У компанії відзначають, що сьогодні Apple в Європі організовано понад 670 тисяч робочих місць, більшість яких пов'язана з розробкою програмного забезпечення для мобільних пристроїв.

22.08.2016 749
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua