Головна Новини Apple представить новий iPhone 5se 15 березня
22.02.2016 706

Apple представить новий iPhone 5se 15 березня

За повідомленням порталу 9to5mac, 15 березня 2016 року корпорація Apple проведе першу презентацію iPhone 5se. Крім нової моделі смартфона, на заході також вперше буде представлений планшет iPad Air 3.

Всупереч очікуванням шанувальників «яблучної» корпорації, презентовано буде не нове покоління iPhone, а лише оновлена ​​версія п'ятої моделі. Майже повністю зберігши дизайн iPhone 5, нова версія популярного смартфона отримає функціонал, схожий з шостим поколінням iPhone. Як очікується, нова модель прийде на зміну 5S, випуск якої може бути припинений в найближчим часом.

Чи стане iPhone 5se конкурентом шостого покоління?

Багато аналітиків задаються питанням, чи не призведе поява нової моделі до спаду продажів сімейства iPhone 6. На думку більшості експертів - навпаки, це дозволить компанії охопити нову частину ринку. Це ті користувачі, які задоволені зовнішнім виглядом і компактними розмірами п'ятого iPhone, але готові придбати новий пристрій заради розширення можливостей свого смартфона. Також фахівці вказують на те, що поява iPhone 5se стане початком повного переходу Apple на 64-бітові процесори.

Назва

Спочатку експерти передбачали, що нова модель 4-дюймового телефону отримає ім'я iPhone 6с. Тепер, коли стало відомо, що смартфон успадкує дизайн від п'ятого покоління iPhone, назва 5se здається більш логічним. Що означає позначення «se» - поки точно невідомо. Авторитетні джерела, які посилаються на інформацію від співробітників Apple, згадують 2 варіанти розшифровки - «special edition» і «s enhanced» (покращений).

Нові характеристики

За своїми параметрами новий смартфон буде багато в чому повторювати можливості шостого покоління. Головна відмінність - відсутність датчика 3D Touch і пов'язаної з ним функціональності.

Телефон отримає 8-мегапіксельну камеру, автофокус якої буде працювати при зйомці не тільки фото, але і відео. Фронтальна камера 1,2 мегапікселя забезпечить відмінну якість відеозв'язку. Як і флагманська модель, 5se буде підтримувати Apple Pay і функцію «живих» фото.

Продажі

Очікується, що замовити онлайн або купити новий iPhone 5se на території США можна буде вже 18 березня. При цьому попередній продаж буде недоступна. Звичайно, Apple ще може поміняти свої плани, тому точний день початку продажів буде відома не раніше 15 березня. Модель буде доступна в тій же палітрі кольорів, що і iPhone 6.

22.02.2016 706
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua