Головна Новини Apple продовжує пошук партнерів для створення авто
12.05.2016 833

Apple продовжує пошук партнерів для створення авто

Компанія Apple продовжує пошук партнерів по виробництву майбутнього автомобіля, новини про який періодично з'являються протягом останніх кількох років. За останньою інформацією друкованого видання Handelsblatt з Німеччини, Apple не змогла знайти спільну мову з гігантами німецького автопрому, корпораціями BMW і Daimler. Як повідомляє газета, переговори між Apple і BMW пройшли ще в 2015 році, а цикл нарад з Daimler закінчився зовсім недавно. В обох випадках учасникам не вдалося досягти згоди з ключових питань.

Як повідомляє видання, каменем спотикання в обох випадках стало питання про зберігання інформації, яка збирається бортовим комп'ютером авто про свого власника. За інформацією Handelsblatt, керівники Apple наполягали на передачі і зберіганні інформації користувачів за допомогою власного хмарного сервісу iCloud. У свою чергу, німецькі автовиробники запропонували свої захищені ресурси. В результаті Apple продовжує пошук партнерів у своїй автомобільної програмі, сподіваючись на допомогу відомих американських і європейських автобрендів. Кооперація з одним або декількома провідними виробниками дозволить об'єднати досвід Apple в створенні і інтеграції електронних систем з досягненнями провідних автоконцернів.

Концепт Apple Car

Що характерно, жоден з учасників переговорів не підтвердив їх проведення. Цікаво, що офіційно Apple поки не анонсувала навіть сам факт розробки електромобіля, хоча діяльність компанії в цьому напрямку давно не є секретом. Зокрема, про інтенсивній роботі купертіновцев в даній області свідчить інформація про наймання великої кількості нових співробітників, які раніше працювали в автомобільних фірмах.

Ще однією з причин бажання керівництва Apple укласти угоду з відомими автомобільними брендами можуть бути низькі темпи реалізації проекту. Ймовірно, Apple зіткнулася з низкою технічних проблем, для ефективного вирішення яких необхідна допомога компаній, що мають більший досвід в даному напрямку.

Після завершення переговорів з Daimler і BMW стало відомо про намір Apple залучити до виробництва нового авто канадсько-австрійського виробника Magna Steyr. Про це заявили журналісти газети Frankfurter Allgemeine. На користь цього варіанту співпраці свідчить кілька непрямих ознак. Це і досвід компанії у виробництві сучасних легких конструкцій і електричних комплектуючих, а також звільнення виробничих потужностей після закінчення одного з контрактів. Крім того, компанія Magna має в своєму доробку кілька концепткаров. Частина з них мала гібридну і електричну силові установки.

Також є інформація що, не чекаючи угоди з конкретними брендами, компанія Apple переманила з німецьких автоконцернів близько 20 фахівців, які вже працюють в окремому інженерному центрі, розташованому в Берліні. Про це також відомо за даними видання Frankfurter Allgemeine.

12.05.2016 833
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua