Головна Новини Автомобіль Аpple - реальність чи вигадка?
27.01.2016 751

Автомобіль Аpple - реальність чи вигадка?

Аналітики і технічні експерти знаходять все більше свідчень, що підтверджують факт розробки компанією Аpple власного електромобіля. Автомобіль від Аpple - один з найбільш інтригуючих проектів сучасності. Можливо, з часом він переверне наше уявлення про автомобільну інфраструктуру. Незважаючи на найсуворішу таємність, в інтернеті з'являється все більше інформації про даний проект.

З появою інформації про покупку компанією профільних доменів (apple.auto, apple.car і apple.cars), шанувальники бренду отримали ще одне підтвердження твердості намірів Аpple вийти на новий для себе ринок.

Назва

Ще жодного разу керівництво компанії прямо не підтверджувало факт розробки автомобіля, тому його назва також залишається загадкою. Говорячи про автомобіль Аpple, різні інтернет-видання називають 3 різних найменування. Два з них - за аналогією з уже існуючими продуктами корпорації - Аpple Car і iCar. Третє можливе назва проекту - Titan. Дане ім'я називається в актуальною публікації Wall Street Journal, і за інформацією видання, стало відомим з власного джерела в Аpple. Правда не ясно - це назва майбутнього автобренда або просто кодовий шифр проекту.

Зовнішній вигляд

Немає ніякої інформації щодо точного вигляду майбутнього автомобіля. Поки що судити про зовнішній вигляд авто можна лише за численними Рендер, представленим провідними промисловими дизайнерами. Про те, яким буде електромобіль від Аpple, можна тільки здогадуватися. Судячи з дизайнерським концептів, це може бути як потужний спорткар, так і невеликий компактний автомобіль для міських поїздок.

Терміни

За інформацією інсайдерів, спочатку випуск автомобіля планувалося почати в 2020 році. Аналізуючи динаміку розвитку ринку і свої технологічні можливості, в компанії вирішили перенести дату на рік назад. Передбачається, що вже до 2019 року Аpple може завершити розробку авто.

Партнери

Є думка, що для більш швидкої появи Аpple Car компанія з Купертіно співпрацює з одним або декількома відомими автовиробниками. Зокрема, Тім Кук вже оглядав технологічну лінію BMW i3, що говорить про можливий зв'язок «яблучної» компанії з німецьким автогігантом.

Фахівці

Освоєння нової галузі та досягнення в ній великих успіхів неможливо без залучення досвідчених фахівців. За неофіційними даними, штат компанії поповнився кількома сотнями автомобільних інженерів, які раніше працювали в автомобільній індустрії. Донорами для нового підрозділу Аpple стали Ford, General Motors і найвідоміший електромобільні бренд Tesla. Додатковим підтвердженням інформації служать профілі співробітників в мережі Linkedin.

Прибуток

За інформацією аналітичного агентства Jefferies & Co, вартість нового авто може скласти близько 55 000 доларів. Існуючі виробники електромобілів отримують з кожного авто близько 20% прибутку. Ймовірно, що прибуток від продажу кожного Аpple Car буде не менше. Цікаво, що вхід в новий сегмент ринку може підняти вартість акцій компанії з Купертіно на 3%.

Інтеграція

Скоріш за все, iCar стане частиною єдиної екосистеми Аpple, забезпечуючи максимальну інтеграцію з apple iphone та іншою технікою бренду. Початок цьому напряму належить вже зараз завдяки додатку CarPlay.

Автономність

Безпілотні автомобілі - нове перспективний напрям автоіндустрії. Власники авто діляться на любителів водити машину і тих, для кого це всього лише необхідність швидкого і комфортного переміщення. Можливо, в майбутньому ручне управління авто стане чимось на зразок хобі, а більшість буде переміщатися на безпілотних машинах.

Вже зараз на дорогах США можна зустріти безпілотні авто від Google. Зовсім недавно дозвіл на експлуатацію таких пристроїв на дорогах отримали Ford і південнокорейський концерн Hyundai. Цілком можливо, перший проект від Аpple буде не повністю автономним, а отримає можливість безпілотної парковки. Як би там не було, про інтерес Аpple до даного напрямку говорять наміри компанії збільшити кількість співробітників - фахівців зі штучного інтелекту.

Окремим аспектом створення автономного автомобіля є його відповідність законодавчу базу. Недавні консультації Аpple з фахівцями DMV (Департаменту транспортних засобів) Каліфорнії говорять про серйозний підхід компанії до запуску проекту в комерційну експлуатацію. Учасники зустрічі обговорили вимоги до використання безпілотних авто, дозвіл на експлуатацію яких якраз і видає Департамент.

27.01.2016 751
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua