Головна Новини Втратив або Вкрали iPhone - що робити?
01.02.2016 826

Втратив або Вкрали iPhone - що робити?

Будь-який телефон може бути втрачено або вкрадено. Компанія Apple забезпечила власників своїх пристроїв зручною і ефективною системою для їх пошуку. Функція «Знайти iPhone» значно підвищує шанси повернення телефону і в 100% випадків захистить ваші дані від незаконного доступу.

Даний функціонал доступний пристроїв, що працюють на iOS 5.0 або системах більш пізнього випуску. Ви можете включити функцію на кількох ваших гаджетах. Це може бути як iPhone, так і iPad або iPod Touch. З недавніх пір сервіс працює і для комп'ютерів Mac, а скоро стане доступним для годин Apple Watch.

Робота функції стала можливою після появи хмарного сервісу iCloud, що дозволяє синхронізувати роботу всіх пристроїв Apple, що належать одному власнику, під єдиною обліковим записом Apple ID.

Як підготуватися до можливої ​​втрати iPhone заздалегідь?

Перш за все, вам необхідно включити функцію «Find My iPhone» на вашому смартфоні. Для цього в стандартному додатку «Налаштування» виберіть пункт «iCloud» і активуйте функцію «Знайти iPhone». Також повинна бути включена геолокація, яка необхідна для визначення місця розташування пристрою. Постійно працює геолокація незначно збільшить енергоспоживання, але це дуже несуттєвий мінус при можливості знаходження загубленої техніки.

Що може функція «Find My iPhone»?

Як вже було сказано, функція може визначити точне місце розташування загубленого смартфона за допомогою геолокації. Крім того, ви можете заблокувати телефон і віддалено стерти з нього всю вашу особисту інформацію, щоб дані не потрапили до сторонніх людей. В результаті вкрадений телефон стане для зловмисників марним шматком металу, який не можна буде перепродати або використовувати в своїх цілях. Розблокувати його зможе тільки законний власник, знає свій Apple ID.

Ви можете написати коротке повідомлення, яке буде виведено на екран заблокованого телефону. Так ви можете вказати свої контактні дані, за якими знайшов міг би зв'язатися з вами для повернення iPhone. Якщо ви втратили свій телефон вдома, або тільки що помітили пропажу, то потрібно включити звуковий сигнал, за яким буде можливо швидко знайти ваш смартфон.

Як користуватися функцією?

Скористатися функціоналом можливо двома способами:

- на сайті сервісу icloud.com через будь-який браузер на будь-якому комп'ютері або мобільному пристрої.

- за допомогою безкоштовного додатку «Знайти iPhone», доступного в AppStore.

1. Після входу в додаток ви побачите карту і список всіх ваших пристроїв Apple, в яких активована функція «Find My iPhone». Виберіть загублений девайс.

2. Відкриється меню, в якому можна вибрати необхідну дію: відтворити звуковий сигнал, включити режим пропажі або стерти дані. Дія буде виконано тільки в тому випадку, якщо апарат підключений до інтернету. У разі відсутності підключення команда виконається відразу при появі мережі.

3. Вибравши режим пропажі, можна ввести ваш контактний номер і повідомлення, які відобразяться на екрані втраченого телефону. Також ви можете заблокувати ваш iPhone, якщо раніше він не був захищений паролем. У пристроях з iOS 7 і вище блокування втраченого телефону включається автоматично.

Відключення функції «Знайти iPhone»

Щоб відключити функцію віддалено, необхідно в додатку вибрати пункт «Видалити з« Знайти iPhone »і ввести пароль. Після цього ви не зможете відстежити пристрій і як-небудь впливати на нього на відстані.

Ні в якому разі не рекомендується відключати функцію при зникнення телефону. Нерідкі випадки, коли зловмисники, до яких потрапив заблокований девайс, намагаються зателефонувати власнику під виглядом співробітників правоохоронних органів з проханням про розблокування.

Відключати функцію потрібно в наступних випадках:

1. Якщо ви вирішили продати або подарувати ваш iPhone іншій людині. Тоді перед передачею телефону необхідно відключити «Знайти iPhone», щоб новий власник міг користуватися функціоналом під своїм Apple ID.

2. Якщо ви віддаєте смартфон або планшет в сервісний центр. Включена функція може перешкодити виконанню робіт з обслуговування пристрою.

01.02.2016 826
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua