Головна Новини Екосистема Apple - безбар'єрне середовище великих можливостей
20.02.2016 3126

Екосистема Apple - безбар'єрне середовище великих можливостей

У чому головна перевага техніки Apple? Можна годинами говорити про новітні технології, зручність додатків, взаємної інтеграції заліза і операційної системи, чудовому дизайні та інших перевагах пристроїв «яблучної» корпорації. Але основний плюс продукції компанії з Купертино - це не має прямих аналогів екосистема.

Що таке екосистема Apple і які її переваги?

Це єдиний інформаційний простір, що об'єднує всі продукти Apple навколо їх власника. Екосистема відкриває користувачу техніки Apple цілий ряд переваг, надаючи унікальні можливості і просто спрощуючи повсякденні завдання. Завдяки загальної синхронізації, чим більшою кількістю пристроїв Apple ви користуєтеся, тим ефективніше екосистема працює в цілому. Саме це - одна з причин, чому власники техніки Apple практично ніколи не переходять на продукцію інших брендів. Секрет в тому, що жоден виробник не надасть тієї простоти і зручності, які реалізовані за допомогою сервісів синхронізації і особливого підходу до роботи додатків.

Відхід від файлової системи

На відміну від традиційних ПК, де користувач має справу з файлами і папками, власник комп'ютера Mac працює з додатками і документами, які розташовані в сховище свого застосування. З появою хмарного сервісу iCloud переваги даної концепції стали ще більш очевидними. Ви просто заходите в додаток з будь-якого вашого пристрою і продовжуєте перервану роботу.

iCloud - серце екосистеми Apple

Тепер кожному користувачеві доступно хмарне сховище iCloud - сервіс, який дає можливість синхронізації роботи різних пристроїв Apple. Навіть якщо у вас є тільки iPhone або iPad, ви вже зможете оцінити переваги хмарного сервісу. Але всі свої можливості він проявляє в тому випадку, якщо ви користуєтеся декількома девайсами. Сервіс iCloud виконує функції своєрідного медіахаб, що об'єднує різні пристрої.

Функції iCloud

1. Єдине сховище даних

Якщо раніше основним місцем зберігання інформації був настільний комп'ютер, то тепер в цій ролі виступає хмарний сервіс. Ви можете користуватися безкоштовними 5 Гб вільного місця, а після його заповнення орендувати стільки місця, скільки вам потрібно для комфортної роботи. Де б ви не знаходилися, ви завжди маєте доступ до своїх файлів. Сервісом можна користуватися як за допомогою програми на iPhone, iPad або Mac, так і через веб-інтерфейс будь-якого браузера.

2. Синхронізація та резервне копіювання

Використовуйте єдиний Apple ID для доступу до всіх ваших пристроїв. За допомогою синхронізації ви можете користуватися купленими додатками, фільмами і музикою з будь-якого з ваших гаджетів. Синхронізувати можна будь-які дані - починаючи від закладок в браузері Safari і закінчуючи налаштуваннями додатків. Ви не забудете про важливу подію завдяки календарю і нотаток.

Якщо ви купуєте новий смартфон і планшет - швидко перенесіть всі ваші налаштування і телефонну книгу. Це просто і дуже зручно. Економте свій час завдяки можливостям екосистеми Apple.

Якщо ви включите функцію резервного копіювання, вся необхідна інформація з вашого пристрою збережеться в хмарі. Навіть якщо гаджет буде втрачено, ви легко зможете перенести всі дані на новий пристрій. Захистіть себе від втрати важливих контактів і телефонної книги - адже ця інформація в деяких випадках може мати більше значення, ніж сам телефон або планшет.

3. Фотопоток

Кожному, хто любить знімати багато фото і відео, знайома проблема копіювання медіафайлів з пристрою на домашній або робочий комп'ютер. В екосистемі Apple вам не потрібно витрачати зайвий час, так як всі дані автоматично зберігаються в Фотопотока. Фотопоток - це синхронізоване сховище мультимедійних файлів. Ви можете зняти фото на камеру вашого iPhone або iPad і миттєво переглянути його на екрані комп'ютера. Зберігайте найкращі спогади і діліться враженнями з друзями завдяки можливостям Фотопотока.

4. Робота з документами

Принципи, що лежать в основі роботи з Фотопотока, реалізовані і в системі взаємодії з документами. Ви можете створити документ на одному пристрої і продовжити роботу з ним на іншому. Не потрібно створювати безліч копій, в яких легко заплутатися. Працюйте з документами, коли і де вам зручно з будь-якого пристрою Apple.

5. Допомога при пошуку зниклого телефону

Ще одна корисна функція сервісу iCloud - спробує знайти пристрій з допомогою геолокації. Також ви можете віддалено заблокувати ваш телефон або планшет, стерти важливі дані, а також написати повідомлення, яке буде виведено на екран загубленого гаджета. Якщо телефон все-таки не вдасться повернути, ви завжди зможете відновити свою особисту інформацію на новий пристрій завдяки синхронізації і резервного копіювання.

Єдність в різноманітті

Уже сьогодні екосистема Apple об'єднує в собі кілька видів пристроїв. Ноутбук, настільний комп'ютер, медіаплеєр, планшет, телефон і годинник є частиною єдиного цілого. Кожен з видів техніки - це не «річ у собі», а ланка єдиної системи, в центрі якої працює хмарний сервіс iCloud. Тепер особиста інформація не прив'язана до конкретного пристрою, що відкриває користувачам небачені раніше можливості.

У зовсім недалекому майбутньому екосистема Apple може зробити крок на новий рівень, охопивши ще більше сфер людської активності. Можливо, після релізу iPhone 7 і нового покоління Apple Watch ми побачимо концепт автомобіля від культового бренду. Вивчаючи патенти компанії з Купертіно, можна побачити значний прогрес у розвитку систем доповненої і віртуальної реальності. У будь-якому випадку, техніка Apple, як і зараз, буде просто служити людям.

20.02.2016 3126
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua