Головна Новини Екосистема Apple: Платформа HomeKit
21.05.2016 1059

Екосистема Apple: Платформа HomeKit

Зовсім скоро у шанувальників компанії Apple з'явиться можливість повністю оточити себе технікою культового бренду. Цьому посприяє новий етап розвитку платформи HomeKit, спеціально розробленої для реалізації технологій «розумного будинку». Як стало відомо, на базі даної платформи компанія Apple веде розробку окремого додатка для управління побутовими приладами.

Apple Home Kit - система управления умным домом

Реліз платформи HomeKit від Apple відбувся ще в 2014 році в рамках конференції WWDC, а вже через рік у продажу стали з'являтися повноцінні пристрої на її основі. Починаючи з iOS 8, мобільні пристрої Apple зможуть управляти сумісної побутовою технікою і домашніми системами життєзабезпечення. Одним з переваг HomeKit є тісна інтеграція з віртуальним помічником Siri. Управляти будинком можна за допомогою голосових команд, що відкриває воістину колосальні можливості для розробників домашніх приладів і софта до них.

Вже сьогодні за допомогою Siri і HomeKit можна відкривати і закривати двері в гаражі або будинку, вмикати / вимикати світло в конкретних кімнатах і змінювати його яскравість, регулювати температуру в приміщеннях, а також керувати деякими побутовими приладами. Цікаво, що якщо прості команди на зразок вимикання світла можна виробляти і при заблокованому екрані, то для відкриття дверей в будинок буде необхідна розблокування смартфона.

Про розробку нового автономного додатки стало відомо з коментаря одного зі співробітників Apple. Спеціаліст відділу маркетингу компанії зробив запис на Amazon, в якій розповів про свою роботу над створенням standalone-програми. Ще одним свідченням роботи компанії з Купертіно в напрямку створення додатка на основі платформи HomeKit є факт реєстрації Apple бренду Home і відповідного логотипу, що представляє собою букву «Н», стилізовану під класичне зображення будинку. Передбачається, що логотип ляже в основу іконки нового додатка.

Як працює HomeKit?

HomeKit - це платформа (framework) для контролю «розумного будинку» за допомогою вашого iPhone або iPad, що працює на iOS версії 8 і вище. Сьогодні для управління домашньою смарт-технікою використовуються програми сторонніх розробників, але в iOS 10 має з'явитися нативное додаток. Програма зможе взяти на себе управління всією технікою «розумного будинку», оснащеної відповідним ПО. Ви зможете просто з вашого телефону управляти роботою пральної машини, системою обігріву та вентиляції. Тепер можна буде легко перевірити - чи не забули ви вимкнути воду або світло під час нагальних зборів перед важливою поїздкою.

Одним з перших пристроїв, що працюють з HomeKit, став термостат Ecobee3, оснащений власним контролером і Wi-Fi модулем. Він підтримує одночасну роботу з декількома датчиками, завдяки чому Ecobee може не тільки контролювати температурний режим в будинку, але і оповіщати власника про задимлення або появі сторонніх. Сьогодні різні бренди пропонують розумні розетки, вимикачі і системи автоматичного відкриття / закриття вікон і дверей, інтегровані в екосистему Apple завдяки HomeKit.

21.05.2016 1059
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua