Головна Новини Функція Night Shift - одна з головних новинок iOS 9.3
01.04.2016 812

Функція Night Shift - одна з головних новинок iOS 9.3

У новій iOS 9.3 з'явилося ще одна опція, створена фахівцями Apple з турботою про здоров'я своїх клієнтів. Утиліта змінює параметри екрану смартфона або планшета таким чином, щоб знизити втому очей і забезпечити здоровий і міцний сон.

Навіщо це потрібно?

Кожен з нас хоч іноді бере свій гаджет в ліжко, щоб почитати перед сном або подивитися серію улюбленого серіалу. Коли ви дивитеся на яскравий екран перед сном, очі напружуються, в результаті чого мозок не відпочиває, а продовжує обробляти інформацію. Тому, навіть після довгого сну ви можете прокинутися з відчуттям втоми. Як же цього уникнути? Звичайно, можна просто відмовитися від використання смартфона або планшета вечорами, але розробники Apple придумали більш підходяще рішення. Режим Night Shift дає можливість власникам iPhone і iPad насолоджуватися перед сном якісним медиаконтентом і прокидатися вранці повними сил і енергії.

Функция Night Shift на планшете Apple iPad Air

Як це працює?

Вся справа в оптимізації яскравості і колірної температури екрана. Функція Night Shiftа використовує дані геолокації. Навіть якщо ви часто і багато подорожуєте, режим сам дізнається, коли в місці вашого перебування заходить і сходить сонце, включаючи і вимикаючи нічний режим.

Принцип дії утиліти заснований на результаті досліджень впливу сприйняття різних кольорів перед початком сну. Вчені встановили, що випромінювання синього і зеленого спектра від екрану планшета або мобільного перешкоджає виділенню організмом мелатоніну - гормону, що відповідає за сталість людських біоритмів. Тому людина засинає на годину пізніше. Щоб цього уникнути, і створена функція Night Shift, яка б знизила навантаження для очей шляхом зменшення частки синього кольору.

Як включити і налаштувати Night Shift?

Для включення функції необхідно зайти в «Налаштування» і вибрати розділ «Екран і яскравість». Далі ви можете вибрати конкретний час включення і виключення нічного режиму (настройка розкладу), або поставити галочку навпроти пункту «Від заходу до сходу», що означатиме ввімкнути чи вимкнути технологію за даними геолокації.

Сравнение iPhone с Apple Night Shift

На яких пристроях доступна функція?

Підтримка нічного режиму доступна на всіх нових моделях iPhone і iPad, а також на медіаплеєра iPod touch 6G. На жаль, режимом Night Shift можна скористатися на старіших моделях - iPhone 4s, iPhone 5 і телефонах більш раннього випуску.

Особливості

Слід зазначити, що функція Night Shift працює тільки при вимкненому режимі енергозбереження. При включенні останнього вибрати нічний режим неможливо, так як дані функції суперечать один одному.

Також для роботи опції необхідно активувати перемикач біля пункту «Часовий пояс». Для цього в «Налаштуваннях» виберете розділ «Конфіденційність» і зайдіть в меню «Служби геолокації». Далі виберете підміню «Системні служби», де і відзначте пункт «Часовий пояс».

01.04.2016 812
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua