Головна Новини Вигнутий екран замість бічних кнопок на iPhone
18.08.2016 790

Вигнутий екран замість бічних кнопок на iPhone

В одному з нових патентів компанія Apple представила ідею оснащення своїх мобільних пристроїв вигнутим екраном. Він може бути розміщений не тільки на передній панелі, але і на бічних гранях. На відміну від моделей Samsung Galaxy Edge, екран яких з передньої панелі плавно переходить на праву бокову грань, в пристроях Apple передбачається розрив між основним і бічним екраном. Як випливає зі змісту патенту, основним призначенням бокового екрану в майбутніх поколіннях iPhone є розміщення віртуальних кнопок, які прийдуть на зміну фізичним.

Одним з останніх трендів розвитку сімейства Apple iPhone є поступовий відхід від кнопкового управління. Уже зараз відомо, що з великою ймовірністю в новому iPhone 7 буде відсутній фізична кнопка Home, замість якої з'явиться віртуальна з вібруванням в нижній частині передньої панелі. Точно також планується замінити і бічні кнопки, для розміщення яких і буде потрібно вигнутий екран. Ще однією перевагою вигнутого екрана є підвищення стійкості пристрою до впливу зовнішніх факторів - пилу і вологи. Окремого рішення вимагає питання забезпечення міцності такого екрану, а також сумісності пристрою з аксесуарами (в тому числі - захисними чохлами).

Изогнутый экран вместо боковых кнопок на iPhone

Передбачається, що між фронтальною панеллю і бічними віртуальними кнопками буде розмежувальна прошарок з неактивних пікселів. Головне завдання розробників - забезпечити, щоб використання віртуальних кнопок не поступалося за зручністю фізичним. Зокрема, виникає питання їх ненавмисного натискання, коли телефон просто лежить в долоні.

Крім розміщення віртуальних кнопок, додаткові грані дисплея можуть використовуватися для відображення різної інформації - повідомлень, іконок додатків і індикаторів. Також можливі нові способи управління смартфоном з бічною гранню - за допомогою жестів і свайпов. В ілюстраціях до патенту в якості прикладів зображені різні за своєю формою устрою - як із закругленими краями, так і схожі за формою на недавно вийшов iPhone SE.

Слід зазначити, що це не перший патент Apple на пристрій із зігнутим екраном. Раніше (за кілька місяців до виходу Galaxy Edge) компанія вже реєструвала подібний патент, але за минулі роки такий пристрій так і не було випущено. Цілком ймовірно, що нова технологія буде реалізована в мобільному гаджеті нового покоління iPhone, яке послідує за сьомий моделлю, очікуваної найближчої осені.

18.08.2016 790
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua