Головна Новини Як будуть називатися нові моделі техніки Apple?
14.03.2016 668

Як будуть називатися нові моделі техніки Apple?

Найближчим часом світ чекає виходу нової 4-дюймової моделі iPhone, презентація якої запланована на 21 березня. У новинних замітках і оглядах смартфон вже не один раз встиг поміняти назву, в той час як справжнє ім'я моделі ми дізнаємося не раніше зазначеної дати.

До сих пір серед назв продуктів Apple немає єдиного рішення. Зараз використовуються 3 системи найменувань:

1. Приставка «Mac» перед назвою - настільні комп'ютери Mac Pro, ноутбуки MacBook.

2. Приставка «i» - комп'ютери-моноблоки iMac, медіаплеєри iPod, смартфони iPhone і планшети iPad.

3. «Apple» перед назвою - приставка Apple TV, розумні годинник Apple Watch.

Спочатку експерти називали смартфон iPhone 6c, потім - iPhone 5se. За останньою інформацією відомого ресурсу 9to5Mac, нова модель отримає назву iPhone SE.

iPhone 7 або просто iPhone?

Поява iPhone SE дає всі підстави вважати, що компанія може відмовитися від номерів поколінь в назвах нових продуктів. Тому цілком можливо, що очікуваний iPhone 7 з діагоналлю 4,7 дюйма буде називатися просто iPhone, а версія з збільшеним дисплеєм отримає назву iPhone Pro.

Однією з головних причин відходу від нумерації поколінь називають можливість випускати оновлені версії добре зарекомендували себе моделей без смислової прив'язки до модифікацій минулих років. Так, iPhone SE буде позиціонуватися як абсолютно новий смартфон, а не оновлений iPhone 5s або бюджетна версія iPhone 6.

Нові моделі iPad і MacBook

Окрім представлення 4-дюймової моделі iPhone, на презентації 21 березня очікується поява нового iPad діагоналлю 9,7 дюймів. Тепер планшети від Apple будуть випускатися без вказівки покоління.

Таким чином, компанія наблизить систему найменувань своїх планшетів до назв модельного ряду MacBook. У ньому також залишиться просто MacBook (розвиток моделей «Air») і MacBook Pro. І ті й інші, як і зараз, будуть мати два варіанти діагоналі екрану.

Система назв ноутбуків Apple проходила ребрендинг і раніше. Старі шанувальники пристроїв «яблучної» компанії ще пам'ятають PowerBook, що став згодом MacBook.

Аксесуари та периферія

Крім основних продуктів, екосистема Apple включає в себе аксесуари до них, а також різні додатки і сервіси. І якщо фірмовий стилус несе назву Apple Pencil, то клавіатура від Apple - це просто Smart Keyboard, без будь-яких приставок і інших ознак corporate identity.

Приставка «i» перед назвою пристрою стала фірмовою рисою цілого ряду брендів сторонніх виробників, що випускають аксесуари для техніки Apple. Вибираючи аксесуари для вашого iPhone або iPad на iWorld.ua, ви відкриваєте цілий світ якісних продуктів від всесвітньо відомих виробників, сертифікованих Apple.

Збереження інтриги

Щорічно компанія презентує свої нові продукти, до останнього моменту зберігаючи в секреті їх зовнішній вигляд, параметри і функціональність, а також точну назву. До моменту презентації жоден аналітик, експерт не зможе сказати з упевненістю - як буде називатися черговий iPhone або MacBook. А якщо продукт абсолютно новий - інтрига посилюється. Наприклад, автомобіль від Apple може отримати назву iCar, Apple Car або іменуватися без прив'язки до фірмового стилю. Безумовно, це створює додаткове інформаційне поле навколо бренду, дає можливість більше говорити і писати про нього. Як бачимо, відмінності в назвах продукції Apple можуть бути далеко не випадкові.

14.03.2016 668
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua