Головна Новини Як правильно вибирати power bank?
18.02.2019 8181

Як правильно вибирати power bank?

Одним з найпопулярніших і затребуваних пристроїв 2019 року є powerbank, а все тому, що вони просто виконують функції електричної розетки, коли вона так потрібна в дорозі, поході, поїздці. Немає поблизу розетки? Не біда! Уявіть собі, мікро електростанція у вас в кишені!

Павербанк - потрібна річ для щоденного використання. Вам завжди стане в нагоді одна на роботі, на дачі, в поїздці. Таке портативний зарядний пристрій стане надійним помічником для швидко розряджаються девайсів і гаджетів, справжнім порятунком для активних користувачів, які постійно перебувають в дорозі.

Пригадується один випадок, коли в магазин iWorld подзвонив користувач з проханням допомогти вибрати зовнішній акумулятор для щоденного використання. Єдиною вимогою до гаджету був яскравий зовнішній вигляд, щоб його можна було швидко і легко знаходити по дому. Вкрай не рекомендуємо вибирати павербанк таким чином, тому як можна дуже помилитися з сумісністю пристрою і його якістю. Ми вирішили присвятити цю статтю вибору зовнішнього акумулятора, щоб зробити його трохи простіше і доступніше для наших клієнтів і покупців.

Особливості вибору павербанка для щоденного використання

Коли покупець стикається з проблемою вибору портативного зарядного пристрою, у нього виникає питання про його сумісності зі своїми девайсами і гаджетами. І це цілком зрозуміло, ніхто не хоче позбутися декількох пристроїв одночасно. На сьогоднішній день майже всі powerbank мають напругу - 5V і ток - 2A, що дозволяє забезпечити сумісність з безліччю пристроїв, таких як телефони та планшети. Багато хто вважає що струм в 2A негативно впливає на батарею, але це не так. Проте, уважно перевіряйте подібну характеристику при виборі вироби в магазині, просите перевірити менеджера по телефону.

Варто також відзначити, що технології швидких зарядок Quick Charge і PD якраз і впираються в силу струму (А). Але перш ніж, купувати зовнішній акумулятор з тієї або іншою технологією переконайтеся, що ваш гаджет підтримує її. Бо інакше ви отримаєте ту ж саму швидкість зарядки, що і зі звичайним павербанком, тільки за більші гроші.

iWorld поцікавився у фахівців, які безпосередньо займаються складанням і технічним обслуговуванням подібних виробів. Нам було цікаво, що, з точки зору функціональності, найцінніше в power bank. Експерти назвали кілька деталей найбільш цінних в такому пристрої.

По-перше, внутрішня батарея. Саме вона і визначає якість роботи, а також вага і розмір виробу. Найпоширенішими типами є літій-іонні (Li-Ion) і літій-полімерні (Li-Pol). Перевага останніх - видача більшого струму, але і коштують такі вироби на порядок вище перших. Літій-полімерні відмінно підійдуть для зарядки потужних пристроїв: планшети, ноутбуки або відразу декількох гаджетів. Перші відмінно підійдуть для зарядки смартфонів, завдяки низькому саморазряду, високим експлуатаційними характеристиками. Саме цей предмет визначає рівень потужності зарядки. Уточнимо, що і Li-Ion і Li-Pol акумулятори якісні, і грубо кажучи другі це вдосконалені перші.

По-друге, ємність. Часто чуємо від наших користувачів питання: «Скільки разів я зможу зарядити свій гаджет?». Тут все індивідуально. Формула співвідношення ємності зовнішнього акумулятора з ємністю вашого гаджета працювати не буде. Необхідно враховувати мінімальний саморозряд акумулятора, а згодом і зовсім погіршення цих показників. Але можна розрахувати приблизний показник, скільки разів можна зарядити смартфон подібним девайсом: ділите ємність зовнішнього акумулятора, поділеного на коефіцієнт втрат перетворення енергії 1.3, на ємність акумулятора вашого девайса. Таким чином, припустимо, якщо батарея айфона має ємність 1860 mAh, а павербанка: 10000 mAh, відповідно формулою ((1000 / 1.3) /1860=4.135), ви зарядіть смартфон 4 рази. Для точності розрахунку, можна уточнити реальну ємність зовнішнього акумулятора у менеджера, але найчастіше такі показання виробник не надає. І чим більше ємність зовнішньої батареї, тим вона соотвественно і дорожче. Враховуйте для зарядки яких пристроїв вам потрібен павербанк або як довго ви будете далеко від електричної розетки. Якщо вам необхідний акумулятор для зарядки планшета, то звичайно ж необхідно купувати більш ємний, якщо ж для смартфона, то і 5000mAh буде досить. Однак, якщо ви постійно використовуєте пристрій або їдете в подорож, то тут вже варто звернути увагу на банки ємністю від 10000-15000mAh.

"Якщо внутрішній показник якості портативного зарядного пристрою - внутрішня батарея і її ємність, то на що ж зовні звертати увагу при виборі такого пристрою", - запитаєте ви. Це, звичайно - якість корпусу. Дуже рекомендуємо всім покупцям зупиняти свій вибір на металевих корпусах павербанок або надійному полікарбонат. Так ви себе убезпечите від горіння або навіть вибуху гаджета, якщо раптом батарея виявиться неякісною. Металевий корпус також здорожує павербанк.

Цікаво також дізнатися від чого і чому горять і вибухають акумулятори. Інженери дали свою професійну оцінку: зовнішні акумулятори горять і вибухають через температуру, перенавантаження і перезарядки. Так що необхідний не тільки якісний powerbank, але і кабель, мережеве ЗУ (від якого буде заряджатися зовнішній акумулятор). Тому варто приділити час для вибору найбільш якісних аксесуарів для щоденного користування і убезпечити себе від подібних неприємностей. Значить, вибір якісного виробу визначає не тільки надійне функціонування пристрою, але і безпеку.

Що ще важливо, зовнішній акумулятор повинен пройти перевірку безпеки, про що символізують позначки з сертифікатами: CE, KC, FCC, RoHS.

Багато зовнішніх акумулятори мають вбудовану систему захисту:

  • Ефективність - більш ефективний павербанк, більш низька робоча температура, яка буде витрачати менше енергії для збільшення терміну служби.
  • Захист від перевантаження по струму запобігає надмірне надходження енергії в батарею або подачу харчування до підключеного обладнання, захищаючи чутливі схеми обох пристроїв.
  • Захист від перенапруги захищає блок живлення і підключений пристрій, зберігаючи напругу в межах рекомендованих параметрів безпеки, щоб уникнути пошкодження.
  • Захист від надмірної розрядки / зарядки - деякі зовнішні акумулятори постійно відстежують стан зарядки, щоб цього не відбувалося.
  • Теплові випробування при екстремальних температурах. Використання акумуляторів при екстремальних температурах ніде не рекомендується.

Давайте розбиратися далі. Прогрес не стоїть на місці і виробники стали вбудовувати в акумулятори кабелі для зарядки пристроїв. Що цілком логічно. Часто ми забуваємо кабелі будинку або вони заплутуються так, що починаєш втрачати нервові клітини, розплутуючи їх. Так що вбудований кабель вирішує цю проблему. Але знову ж таке рішення буде коштувати дорожче. Хоча якщо провести невеличкий математичний розрахунок, а саме скласти вартість звичайної зовнішньої батареї без вбудованого кабелю і окремого кабелю (давайте візьмемо ціну якісного, так як ми з'ясували, що це частина нашої безпеки), то як раз і виходить вартість банки з вбудованим кабелем. Але тут справа вибору і кому як зручніше.

Ще один важливий показник - довірливе ставлення до бренду. Багато з виробників знаходяться постійно на слуху завдяки якості та надійності вироблених пристроїв і аксесуарів. У виробництві зовнішніх акумуляторів можна виділити передовика цієї ринкової ніші – виробник iWalk, вироби якого є схваленими і сертифікованими компанією Apple. iWorld також рекомендує вироби даної компанії з-за її популярності серед покупців інтернет-магазину. Якщо при виборі пристрою жоден бренд не є для вас знайомим, то зверніть увагу на відгуки інших користувачів про цей продукт. Найчастіше, завдяки відгукам ми дізнаємося дрібні деталі, які впливають на наш вибір в подальшому.

Підіб'ємо підсумки і позначимо все ж головні принципи при виборі powerbank для щоденного використання:

  1. Тип внутрішньої батареї.
  2. Ємність аккумулятору.
  3. Якість і матеріал корпусу.
  4. Вбудовані кабелі.
  5. Довіра до виробника.

Ці основні критерії забезпечать вам успіх у виборі портативної зарядки для ваших гаджетів. Всі інші характеристики: стиль, колір, індикатори зарядки, вага - залишаються індивідуально за покупцем. Ну, а якщо ви зупинили вже свій вибір на конкретному виробі, то не забудьте подивитися або прочитати відео огляд про це павербанке. Вдалих покупок!

18.02.2019 8181
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua