Головна Новини Як вибрати стилус для планшета
13.08.2020 4724

Як вибрати стилус для планшета

Графічний планшет - професійне пристрій для відтворення вручну будь-якого роду зображень, анімації, графіки. Це прекрасний помічник художникам, ілюстраторам, аніматорам і іншим фахівцям, чия професія пов'язана зі створенням і обробкою графіки. Єдиний комфортний спосіб управління таким девайсом здійснюється за допомогою стилуса. Спеціальне перо багато в чому імітує управління пристрою пензлем руки або олівцем. Сучасне перо для вашого графічного планшета з працею заміниме. Без нього вам не підвладні чіткі лінії, схематичні начерки, ескізи проектів, швидкі замальовки.

Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як вибрати стилус для планшета. Ця нагальна проблема для більшості користувачів подібних графічних пристроїв, адже сучасний ринок пропонує величезний вибір. Всілякі функціональні ідеї, новітні виробничі матеріали і дизайнерські рішення закрутять голову будь-якому покупцеві. Саме тому у виборі стилуса для роботи з планшетом рекомендуємо покладатися на один основний критерій - мета покупки або які види робіт ви плануєте здійснювати з його допомогою. Ще один важливий принцип вибору аксесуара - тип операційної системи, на якій працює ваш планшет. При цьому доречно згадати бренд Adonit, який максимально спростив підхід у виборі девайса, розбивши лінійку товарів відповідно до потреб споживача. Для огляду ми вибрали новітні моделі стилусів Adonit, які підходять під різні професійні цілі і різні операційні системи. Розглянемо кілька і переконався в вищесказаному.

Стилуси для Apple

Adonit Note - найостанніша лінійка під iPad Pro 3/4 покоління під 11 "і 12.9". Високотехнологічних пристрій, який йде в ногу з часом і відповідає всім потребам і бажанням сучасного фахівця з художньої графіку. На сьогоднішній день існує чотири моделі даної лінійки, кожна з подальшою вносить суттєві доповнення в свій функціонал і роботу. При виборі, настійно рекомендуємо звернути пильну увагу на них і приймати рішення виходячи з особистих потреб в роботі.

Модель Adonit Note - просте у використанні, елементарне в підключенні: просто натисніть на кнопку включення і почніть свій перший ескіз. Після перших кілька годин використання відзначаєш наскільки чутливо перо, навіть не вимагає управління та допомоги пензлем руки щоб пристосуватися. Це дозволяє художникам точно і чітко промальовувати лінії на творчому полотні. Функція Palm Rejection забезпечує комфортне розташування долоні на планшеті поки займаєшся творчістю. Неможливо не відзначити приголомшливу продуктивність ручки. Вона може працювати без зупинки 12 годин. Після чого заряджай 4 хвилини і вона знову в роботі на цілу годину. Це так зручно, коли потрібно закінчити терміновий поточний проект. Недолік аксесуара - зарядка через micro-USB - йде мода. А ось сучасний стильний зовнішній вигляд радує. Алюмінієвий корпус з матовим покриттям приємно тримати в руці. Блакитний індикатор на боці корпусу сигналізує про включення і додає свою родзинку в дизайн.

Adonit Note Plus - це активний стилус з функцією запобігання випадкового спрацьовування сенсорної панелі. Модель понад чутлива до натиснення. На відміну від свого попередника виробник додав додаткову кнопку на корпус, яка дає доступ до найбільш використовуваним вами функцій, наприклад, таким як "Ластик", "Повторити", "Скасувати". Таке доповнення в функціонал значно спрощує роботу і мінімізує дії художника. У Adonit Note + вбудована вже більш сучасна Type-C зарядка. Виробничі матеріали обрані з розрахунком простоти і легкості - пластик (PC + ABS), метал. Девайс здатний працювати близько 10 годин без зупинки на відпочинок. Так що комфорт і надійність на час робочого часу вам забезпечені.

Adonit Note UVC - перший в світі стилус, схвалений Environmental Protection Agency. А це значить, купуючи дану модель пера, ви захищаєте своє здоров'я і навколишнє середовище. А здійснюється це завдяки UVC функції. Це вбудовані бактерицидні лампи, що забезпечують дезінфекцію вашого планшета, що актуально в наш час. Поки функція включена, спрацьовує датчик контролю перевороту ручки і захист очей від випромінювання. Саме перо працює з безліччю додатків, також ви можете робити нотатки безпосередньо в PDF-файлах. Як і всі моделі даної лінійки, ручка надзвичайно чутлива до натиснення і письму. З точністю до пікселя ви можете робити замальовки на самих маленьких картинках. Виробничий матеріал - алюміній. Час малювання 12 годин. Вбудована Type-C зарядка дозволяє заряджати без будь-яких труднощів.

Зовсім недавно виробник представив нову модель Adonit Note M. Це перша мишка-стилус з подвійною функціональністю (лівої і правої кнопки). Разом з сенсорною панеллю здійснює функцію сенсорного колеса прокрутки. Крім цього може працювати на будь-яких пристроях з Bluetooth, таких як смартфон, ноутбук, комп'ютер. Ще одна супер функція - магнітне кріплення на будь-яку металеву поверхню і ви можете легко і зручно переносити девайс. Як і вся лінійка аксесуар чутливий до тиску. Чим легше натиск, тим тонше лінія, що зручно для рукописного введення. Дві гарячі кнопки швидко перемикають між самими затребуваними завданнями (Ластик / Вимкнення / натиснете правою кнопкою миші). Блокуванням екрана при розміщенні кисті руки також можна скористатися. Зарядка пристрою проводиться завдяки кабелю USB-C. Повна зарядка ручки дозволяє працювати з планшетом до 30 годин безперервного малювання.

Стилуси для Android

Для пристроїв на Android бренд також створив надійні девайси. Модель Adonit Dash 3 з супер тонким наконечником для точних записів від руки, начерків. Якщо ваша професія вимагає виконання подібних графічних робіт - виріб підійде вам. Зовнішній вигляд привабливий: анодований алюмінієвий гладкий корпус, кліпса фіксації на корпусі девайса і кнопка включення-виключення зверху. Створюється враження кулькової ручки, яку ти можеш заховати в кишеню і взяти на наради разом з планшетом. Стилус забезпечує до 14 годин безперервної роботи. Після чого зробіть паузу, заряджайтеся 15 хвилин і знову за роботу.

Якщо ж вам потрібен стилус для простих начерків або заміток, то тут варто відзначити Adonit Droid. Він розроблений спеціально для пристроїв на Android з екранами високого дозволу. Сумісний з усіма пристроями, випущеними після 2018 року.

Стилуси для Windows

Не можна не згадати модель Adonit Ink-M під Windows з функцією мишки. Дві кнопки (правий / лівий клік) на корпусі пристрою в поєднанні з сенсорною панеллю забезпечує функцію прокрутки сенсорного колеса. Вбудований багато ракурсів сенсор виявляє миша в межах 5 мм від поверхні і забезпечує точну роботу пристрою. Магнітне кріплення до металевих предметів надійно фіксує даний аксесуар і не дає можливості його втратити. Дві гарячі кнопки дозволяють користуватися часто використовуваними вами завданнями Ластик / Вимкнення / натиснете правою кнопкою миші. Запобігти випадкове спрацьовування сенсорної панелі можна через спеціальну додаткову функцію. З її допомогою зможете комфортно розміщувати руку на екрані при листі. Підзарядка даного пристрою здійснюється за допомогою кабелю типу USB-C.

Вибір стилуса торгової марки Adonit для планшета і правда може вводити в ступор через обсягу представленого товару. Проте, радимо сконцентруватися на визначенні головних завдань вашої роботи на планшеті і виходячи з цього робити вибір. Звичайно, зверніть увагу на те, на якій операційній системі працює ваш планшет або уважно вивчити мануал по використанню. Адже на сьогоднішній день більшість аксесуарів сумісні з декількома ОС відразу.

13.08.2020 4724
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua