Головна Новини MacBook Pro 2016: що нового?
15.08.2016 1208

MacBook Pro 2016: що нового?

Цієї осені очікується вихід нового MacBook Pro, в якому, судячи з останніми прогнозами, буде реалізований цілий ряд нововведень. Поки ще не відома точна дата релізу лептопа. Можливо, презентація новинки відбудеться у вересні разом з поданням нового iPhone. У будь-якому випадку, експерти прогнозують початок продажів не пізніше листопада. Отже, що нового ми побачимо в MacBook Pro наступного покоління?

Дизайн корпусу

Традиційно для будь-якого оновлення техніки Apple, у новій моделі знизиться вага і товщина корпусу. Також у корпусу не буде характерного звуження, яке присутнє у сучасних моделей MacBook. Зниження товщини стане можливим завдяки застосуванню нових акумуляторних батарей складної форми, які дозволять більш раціонально використовувати простір усередині лептопа.

 Клавіатура

У нових MacBook Pro 2016 клавіатура зміниться не тільки зовні, але і всередині. Кнопки отримають більш досконалий механізм «метелик», який дозволить знизити товщину пристрою. Крім того, верхній ряд замість традиційних функціональних клавіш обзаведеться сенсорної OLED-панеллю. Це дозволить програмно переналаштувати віртуальні клавіші на свій розсуд. Втім, в деяких клавіатурах сторонніх розробників сенсорні клавіші з можливістю перенастроювання є і сьогодні. Також клавіатура нового MacBook отримає сканер відбитку пальців і збільшений трекпад.

Концепт MacBook Pro Мартина Хайека

Роз'єми

На відміну від нового iPhone 7, в якому, як очікується, буде відсутній 3,5-мм аудіороз'єм, в макбуков Про 2016 він буде збережений. Що ж стосується звичного нам USB, то цілком можливо, що Apple відмовиться від них на користь портів USB-C (по 2 на лівому і правому торці пристрою). Також в лептопі не передбачений слот для SD-карт і роз'єм ThunderBolt. Цілком можливо, що таким чином Apple мотивує користувачів для більш швидкого переходу на єдиний стандарт (USB-C), який в недалекому майбутньому замінить собою всі інші типи роз'ємів для проводового підключення периферії. Крім того, новий MacBook Pro позбудеться фірмового роз'єму MagSafe, призначеного для безпечного підключення мережевого кабелю.

 Екран

Планується, що MacBook Pro 2016 будуть представлені з екраном 13 і 15 дюймів. В обох варіантах моделі будуть комплектуватися дисплеями Retina. Передбачається підтримка профілю кольору DCI-P3, який сьогодні реалізований на iMac Retina. Це забезпечить чудову реалістичність передачі кольору зображення.

15.08.2016 1208
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua