Головна Новини macOS Sierra - гідна заміна OS X
30.08.2016 879

macOS Sierra - гідна заміна OS X

Восени 2016 року відбудеться реліз macOS Sierra - нової версії операційної системи для настільних комп'ютерів Apple. Система не тільки змінила назву з OS X, але і обзавелася новими корисними функціями, про які варто розповісти більш докладно.

Вихід нової macOS Sierra був анонсований ще в червні на щорічному заході WWDC - конференції, яку топ-менеджмент і керівники напрямків Apple проводять для журналістів і розробників. З того моменту вийшло кілька попередніх версій системи, які вже змогли оцінити бета-тестери.

macOS Sierra - Siri

 Siri

Нарешті сталося те, чого так довго чекали всі користувачі настільних комп'ютерів Apple. Тепер віртуальний помічник Siri, добре знайомий нам по iPhone і iPad, став доступний і на робочому столі. Siri на macOS може виконувати як звичні завдання, так і нові функції, недоступні для портативних пристроїв.

За допомогою деськтопной версії Siri ви зможете швидко знаходити потрібну інформацію (від днів народження рідних і близьких до відстані до найближчої заправки), публікувати пости в соціальних мережах і відправляти пошту, змінювати налаштування системи і навіть використовувати її замість калькулятора, просто запитавши «скільки буде ... ».

Все це можна робити, не відволікаючись від роботи над презентацією або проектом. Ким ви б не працювали - Siri зможе ефективно вирішувати величезний комплекс ваших завдань, як повсякденних, так і повністю унікальних. Під час відпочинку Siri знайде ваш улюблений фільм або запустить показ потрібного фотоальбому.

На окрему увагу заслуговує розширений пошук по файлах. Наприклад, ви шукайте презентацію, яку готували близько місяця тому. Назвіть Siri приблизну дату створення документа (наприклад - «минулого тижня»), а також слова, які можуть міститися в назві. І ви моментально отримаєте те, що вручну могли б шукати набагато довше.

macOS Sierra - Фото

 Фото

Основним нововведенням додатки «Фото» в macOS Sierra є «Спогади» - поєднання технологій, завдяки яким перегляд фотографій перетвориться в захоплюючу і надихаюче заняття. Цікаво, що в macOS Sierra «Спогади» з'являться синхронно з виходом нової iOS 10 для iPhone і iPad. Тепер система зможе легко групувати фотографії по зображених на них людей, місцях і часу зйомки, а також іншими ознаками.

Нові пошукові механізми дозволять швидко знайти і впорядкувати фото по зображеному на них місця, навіть якщо самі знімки розташовані в різних альбомах. За допомогою «Місць» ви зможете побачити всі ваші фото на масштабованої карті світу, а нова технологія розпізнавання осіб дозволить швидко знайти всі фото кожного з ваших рідних, близьких чи знайомих.

macOS Sierra - разблокировка

Швидке розблокування

Ця нова функція - ще один доказ чудової роботи екосистеми Apple. Якщо на вас є Apple Watch, вам не потрібно вводити пароль для розблокування macOS Sierra. Система сама знає, що поруч перебуваєте саме ви і розблокує ваш комп'ютер або лептоп.

Зручна робота з файлами

У macOS Sierra компанія Apple продовжує розвивати Continuity - платформу, об'єднуючу ряд технологій, спрямованих на полегшення роботи в екосистемі. Вона забезпечує «безшовну» копіювання інформації між пристроями на macOS і портативними девайсами Apple. Зручно, якщо вам потрібно часто перемикатися між iPhone і лептопом, або ваш графік передбачає часту зміну місць. Використовуйте кожен момент з користю. А щоб вам завжди вистачало місця для ваших проектів і медіаконтенту, система сама оптимізує дисковий простір і перенесе рідко використовуються файли в хмару.

macOS Sierra - Сообщения

Повідомлення

Тепер спілкування з близькими і рідними стане ще більш яскравим. Ви зможете прямо в текст вставити фото, відео або посилання на сторінку в мережі, а ваш співрозмовник зможе все це легко переглянути у вікні повідомлень.

macOS Sierra - Удобный просмотр сетевого видеоконтента

Зручний перегляд мережевого відеоконтенту

З розвитком швидкісного інтернету ми все частіше спостерігаємо відео прямо з Youtube або Vimeo, а не за допомогою десктопного медіаплеєра. З новими можливостями macOS Sierra дивіться мережеве відео в окремому вікні на передньому плані, працюючи в цей час в одному з інших додатків.

Як бачимо, macOS Sierra є черговим кроком Apple до взаємної інтеграції власних сервісів і підтримують їх пристроїв в одну бездоганну екосистему. Якщо у вас є бажання раніше релізу спробувати все переваг нової системи, можна взяти участь в офіційній програмі бета-тестування.

30.08.2016 879
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua