Головна Новини Платформа CareKit - нові можливості для турботи про здоров'я
08.04.2016 716

Платформа CareKit - нові можливості для турботи про здоров'я

Однією з головних новин, які пролунали на минулому презентації Apple в Купертіно, став анонс платформи CareKit, яка стане основою нових додатків для турботи про здоров'я.

Чому це актуально?

Як відзначили багато аналітиків, корпорація Apple стала приділяти велику увагу питанням охорони здоров'я, охорони навколишнього середовища та іншим соціально відповідальним темам. Для чого це потрібно?

Перш за все, це прояв турботи про клієнта. Тепер мало залучити покупця набором технічних характеристик. Apple завжди виділялася із загального ряду виробників особливим підходом до формування маркетингових стратегій. iPhone останніх поколінь - не просто високотехнологічний смартфон. Це, перш за все - платформа, що дозволяє підвищити рівень життя власника пристрою. Таким чином, CareKit відкриває власникам iPhone нові можливості для турботи про власне здоров'я.

Додатки, які будуть використовувати CareKit, зможуть мати наступний функціонал:

  • контроль виконання медичних рекомендацій;
  • спостереження за фізичним станом людини;
  • збір і обмін інформацією;
  • взаємозв'язок вищевказаних функцій.

Новые функции в Apple CareKit для заботы о своем здоровье

Для кожної з чотирьох складових платформа CareKit має окремий модуль:

Care Card

Застосовується для контролю виконання рекомендацій лікаря: прийому медичних препаратів, занять спеціальними вправами і інших розпоряджень. Для цього використовуються вбудовані сенсори смартфона або розумних годин Apple Watch.

Symptom and Measurement Tracker

Спостерігаючи за своїм фізичним станом, можна отримати об'єктивну картину лікування, що стане надійним джерелом інформації для лікаря. Модуль містить більш доступного режиму для моніторингу та аналізу температури тіла, динаміки загоєння рани, а також контролю таких складних показників, як рівень болю і втоми.

Insight Dashboard

Даний модуль відображає рівень ефективності лікування, пов'язуючи зміна симптомів з виконанням лікарських рекомендацій.

Connect

Модуль, що дозволяє збирати і передавати інформацію, яка може бути використана для коригування процесу лікування.

Всі вищевказані можливості можуть бути реалізовані при створенні спеціальних медичних програм. Це можуть бути програми для вагітних жінок, людей проходять відновлення після операції, а також для контролю цукрового діабету. Платформа CareKit стане також відмінним рішенням для компаній, що розробляють програмні продукти для спортсменів і любителів активного відпочинку. Тому цілком закономірно, що презентація CareKit викликала великий інтерес в середовищі користувачів і розробників мобільних додатків.

08.04.2016 716
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua