Головна Новини Чи з'явиться Digital Crown в смартфонах Apple?
08.08.2016 767

Чи з'явиться Digital Crown в смартфонах Apple?

Як відомо, одним з вірних способів дізнатися про перспективні розробки Apple є регулярний перегляд їх нових патентів. Звичайно, далеко не всі вони знаходять втілення в реальних пристроях, але найбільш цікаві ідеї виразно стоять витраченого уваги. Так, в одному зі своїх свіжих патентів компанія запропонувала нове застосування навігаційного колеса Digital Crown, використовуваного зараз в смарт-годинах Apple Watch. Згідно з документом, мова йде про його застосування в нових поколіннях iPhone і iPad.

iPhone Digital Crown

Для чого може використовуватися цифрова коронка? Як описано в тексті патенту, колесо може служити для зміни гучності, масштабу відображення контенту, гортання сторінок в документі або браузері. Можлива поява Digital Crown суперечить останньому тренду розвитку мобільних пристроїв Apple, відповідно до якого з кожним наступним поколінням смартфони будуть втрачати фізичні елементи навігації, функції яких будуть переходити до сенсорного екрану, в тому числі за допомогою спеціальних жестів.

Як і більшість нових ідей Apple, оснащення мобільних пристроїв колесом навігації отримало візуальне втілення у вигляді концепту від італійської дизайн-студії ADR. Як випливає з представлених рендерів, у концепту відсутня кнопка Home, так як передбачається, що її функції виконуватиме колесо. А сканер відбитку пальців при цьому може бути вбудований в екран смартфона.

iphone-digital-crown

Можлива поява Digital Crown в конструкції мобільних пристроїв Apple можна назвати революційним, а еволюційним явищем. Так, всі пам'ятають навігаційне колесо Click wheel, знайоме нам по ряду моделей iPod, а на вже давно застарілих телефонах знаменитого колись бренду SonyEricsson для навігації застосовувалося спеціальне колесо Jog dial.

Поява даного патенту вже встигло викликати жваву дискусію в колах шанувальників Apple. Більшість вважає, що це не більше ніж традиція компанії патентувати все, навіть самі безперспективні рішення. Чи з'явиться цифрова коронка в реальних пристроях Apple крім розумних годин, покаже час і нові презентації з штаб-квартири компанії в Купертіно.

08.08.2016 767
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua