Головна Новини Порівняння iPhone SE vs iPhone 5S
28.04.2016 788

Порівняння iPhone SE vs iPhone 5S

На своїй презентації, яка пройшла 21 березня 2016 року, компанія Apple представила публіці свою нову модель iPhone, яка всупереч традиційним цифро-буквеному позначенню, отримала нестандартну маркування SE. Черговий смартфон від Apple складно назвати абсолютно новим типом гаджета, так як він дуже багато успадкував від вже існуючих моделей - iPhone 6s і iPhone 5s. Саме для останнього iPhone SE є заміною на ринку смартфонів, так як модель виконана в ідентичному візуальному виконанні, в той час як відмінності криються в його технічні можливості.

У своєму огляді автори інтернет-видання Trustedreviews.com назвали модель одним з найулюбленіших телефонів від Apple за всю історію їх випуску. Цей маленький, потужний і красивий телефон - вдале оновлення улюбленого багатьма iPhone 5s. За 2,5 року смартфон в звичному форматі встиг суттєво зрости в параметрах, досягнувши рівня останнього покоління iPhone. У той же час, модель зустріла перед своїм проявом не тільки захоплення шанувальників, а й безліч критики. Як би там не було, нове втілення бестселера гідно найпильнішої уваги. Як відзначають експерти, дизайн цього смартфона є знаковим для всього сімейства iPhone.

Новинка Apple - iPhone SE - рекламные фото

Давайте проаналізуємо, які відмінності iPhone SE має в порівнянні зі своїм «молодшим братом».

1. Корпус

Як і старша модель, iPhone SE має матовий алюмінієвий корпус, який став найважче на 1 грам (113 гр проти 112 у iPhone 5s). Єдиним, хоч і незначним, візуальною відмінністю, є матові, а не блискучі скошені краї. Ще одне нововведення - поява варіанти забарвлення «рожеве золото», якого не було у минулій моделі.

Вся цветовая линейка iPhone SE - живое фото

2. Екран

В iPhone SE ми знайдемо екран, абсолютно ідентичний встановлюється на iPhone 5s. Звичайно, зараз це не кращий екран в світі, але це найдосконаліший дисплей з діагоналлю 4 дюйми. Невеликий розмір екрана робить телефон зручним і компактним. Він легко поміщається в кишені, чим вигідно відрізняється від більш габаритних моделей.

3. Процесор і пам'ять

Всередині нового iPhone SE встановлений той же процесор, що і в смартфонах шостого покоління. У порівнянні з більш старим iPhone 5s його продуктивність зросла в 2 рази, а швидкість обробки графіки зросла втричі. Також в 2 рази збільшився обсяг оперативної пам'яті. Завдяки менш ресурсномістких дисплею iPhone SE показує на тестах навіть кращі показники, ніж має ту ж начинку iPhone 6S. Ви можете включити будь-який додаток з фонового режиму, і воно миттєво готовий до роботи.

4. Обсяг накопичувача

Якщо минулої модель можна було придбати в варіантах 16, 32 і 64 ГБ, то iPhone SE доступний лише з 16 або 64 ГБ пам'яті.

iPhone SE розового цвета

5. Камери

На відміну від попередньої моделі Apple, iPhone SE отримав сучасну 12-мегапіксельну основну камеру. Вона дозволяє смартфону знімати 4К-відео, а також робити панорами з дозволом до 63 Мп. Крім цього, з новим iPhone SE вам доступні живі фотографії «Live Photos», яких не було в можливостях минулій версії.

Фронтальна камера має ті ж параметри, що і аналогічна на iPhone 5s. Звичайно, більшість користувачів дещо розчаровані відсутністю апгрейда Фронталки, адже Селфі все ще залишаються в моді. Проте, iPhone SE все-таки отримав корисне доповнення для передньої камери. Це режим роботи екрану Retina Flash, який дозволяє використовувати дисплей для створення ефекту спалаху. В результаті ви отримуєте кращу якість фронтальних знімків в темний час доби.

6. Час роботи

iPhone SE має кілька більш ємний акумулятор (1624 мАг проти 1560 у iPhone 5s). А з огляду на більш енергоефективний процесор, за часом роботи новий iPhone SE перевершує iPhone 5s на 30%. Ви можете отримувати до 14 годин розмови, а також до 13 годин відтворення відео або при роботі в мережі інтернет за допомогою Wi-Fi.

Модели iPhone SE в розовом и серебристом корпусе

7. Оплата покупок

В iPhone SE з'явилася корисна можливість виконувати оплату покупок за допомогою сервісу Apple Pay. Ця функція раніше з'явилася в iPhone 6s. «Віртуальний гаманець» - зручна альтернатива готівці і пластикових карт.

Резюме

Незважаючи на зовнішню схожість, iPhone SE стане гідною заміною моделі 5s. З основних переваг - істотно підросла продуктивність і збільшений час роботи. З додаткових переваг - поліпшена камера і можливість оплати за допомогою телефону. Цікаво, що iPhone SE цілком може гідно конкурувати і з флагманом модельного ряду від Apple - iPhone 6s, завдяки зручному форм-фактору і більшого часу роботи акумулятора.

28.04.2016 788
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua