Головна Новини TSMC може стати єдиним виробником процесорів для iPhone 7
24.02.2016 649

TSMC може стати єдиним виробником процесорів для iPhone 7

Традиційно компанія Apple використовує в своїх смартфонах процесори від різних виробників, що дозволяє значно знизити можливі ризики. Однак, як повідомляє видання The Electronic Times (Південна Корея), єдиним виробником процесорів для нового покоління iPhone стане тайванська компанія TSMC. За інформацією медіа-ресурсу, між компаніями вже підписана відповідна угода.

Зараз процесори A9 випускаються двома компаніями. Крім виробника з Тайваню, виробництво налагоджено на заводах південнокорейського гіганта Samsung. Чому в Apple зробили вибір на користь TSMC?

Вирішальна перевага

Як відомо, основний показник роботи процесора смартфона - це співвідношення продуктивності і споживаної енергії. Енергоспоживання є ключовим питанням у справі розробки сучасної електроніки. Тому створюючи конкурентоспроможний продукт, необхідно подбати про максимальну енергоефективності. Як показали результати внутрішніх тестів компанії Apple, чіпи TSMC на 2 ... 3% продуктивніше процесорів A9 виробництва Samsung. Відповідно до маркетингових досліджень, користувачі не хочуть отримати менш потужну версію, навіть якщо різниця в показниках настільки незначна.

Інновації

Вся справа в тому, що в TSMC розробили інноваційний 10-нм процес виготовлення, який планується використовувати при виробництві процесорів А10 нового покоління. Це дозволить домогтися більш вражаючих результатів у порівнянні з 14-нм техпроцесом, освоєним компанією Samsung. Крім того, TSMC володіє більш перспективними технологіями об'ємної компонування.

Секрет успіху

Компанія TSMC - один з провідних світових виробників електронних компонентів. Штат компанії складає більше 20 тисяч чоловік, які працюють як на Тайвані, так і у відділеннях по всьому світу. Сьогоднішній успіх і значні перспективи обумовлені величезною увагою, яка приділяється в компанії розробці нових технологічних процесів.

24.02.2016 649
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua