Головна Новини watchOS 3: Нові можливості
25.06.2016 775

watchOS 3: Нові можливості

На минулій конференції WWDC 2016 віце-президентом Apple Кевіном Линчем анонсовані годинник Apple Watch з операційною системою watchOS 3 були названі кардинально новим продуктом. Незважаючи на деякий пафос яку він виголосив фрази, слова топ-менеджера компанії недалекі від істини. На відміну від першого покоління системи, оновлений варіант став результатом тривалої роботи з відгуками численних користувачів. Після того, як отримані дані були переосмислені, watchOS отримала безліч виправлень і доопрацювань. В результати годинник тепер значно легше, зручніше і корисніше. Тепер це не просто модний гаджет, а активний помічник в повсякденному житті, веденні бізнесу і заняттях спортом. Які можливості отримають Apple Watch завдяки watchOS 3?

1. Прискорений доступ до додатків

Вся справа в тому, що раніше годинник використовували кеш, фізично зберігається в пам'яті iPhone. Пристрої нового покоління більш автономні. Кешування відбувається безпосередньо на самих Apple Watch, тому додатки запускаються набагато швидше.

2. Нова роль бічної кнопки

Кнопка, розміщена поруч з Digital Crown, раніше виконувала функцію швидкого доступу до контактів. За результатами взаємодії з користувачами, було вирішено помістити сюди більш корисну функцію - відкриття док-панелі з останніми використаними додатками. Тепер користуватися улюбленими програмами стане ще зручніше.

3. Швидка відповідь на повідомлення

В оновленій watchOS можна швидко відповісти на отримане повідомлення, використовуючи рукописний ввід. З його допомогою набір тексту стане набагато зручнішим.

4. Простий доступ до Пункту управління

Меню Пункт управління тепер можна викликати, використовуючи свайп, аналогічний вживаному в iPhone. Одне просте рух позбавить від необхідності довгих переходів всередині меню.

5. Легка зміна циферблата

Щоб змінити циферблат на екрані Apple Watch, в watchOS 3 достатньо всього лише зробити свайп в сторону (як зліва направо, так і справа наліво). Приємним сюрпризом стануть кілька нових циферблатів, хоча додавання їх від сторонніх розробників в Apple поки що не дозволили.

6. Нова функція програми Activity

Тепер в популярному спортивному додатку Activity з'явилася функція Змагання, що стала вже практично стандартом в більшості сучасних фітнес-трекерів. Ви зможете обмінюватися даними про особисті спортивні досягнення з вашими знайомими і друзями.

7. Ще одна гарантія особистої безпеки

Якщо довго утримувати бічну кнопку, викликається нова функція SOS. Вона являє собою екстрений виклик служби порятунку, телефон якої попередньо записується в систему. Дзвінок може здійснюватися як з iPhone, так і безпосередньо з самого годинника.

25.06.2016 775
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua