Головна Новини Що таке технологія MagSafe і яка її функціональність
26.04.2021 3017

Що таке технологія MagSafe і яка її функціональність

Apple MagSafe - новий тип бездротового зарядного пристрою, який підтримують останні моделі iPhone 12.

Витоки технології MagSafe

Технологія вже використовувалася раніше у всіма улюблених моделях MacBook 2006-11, MacBook Pro 2006-15, MacBook Air 2008-17. Користувачі були в захваті від магнітного кабелю, який дозволяв швидко здійснювати зчеплення з ноутбуком. Він буквально примагничивается до корпусу. Таким способом провідні інженери вирішили важливу на той момент проблему - падіння ноутбука при випадковому зачіпанні дроти кабелю. Таке просте, але нестандартне рішення, як магнітний кабель, стало справжнім порятунком, адже від'єднується він швидко і легко, не тягнув за собою весь ноут. Компанія порахувала ідею магнітного кабелю досить успішною, впровадила даний спосіб зарядки в лінійку 12-х айфонів і доповнила функціоналом.

Час зарядки iPhone c технологією MagSafe

Новітній стандарт магсейф забезпечує чітке зіставлення смартфона з бездротовим зарядним пристроєм. Вбудовані внутрішні магніти має зовнішній зарядний пристрій чітко в потрібному місці гаджета. При цьому потужна магнітна сила утримує на місці ЗУ зі смартфоном без можливих зрушень. Зняти його з зарядки можна лише доклавши зусилля. Ну і, звичайно, основна перевага магсейф - швидкість зарядки c 0% до 50% до 1 година на потужності 15 Вт, що в півтора рази швидше звичайних бездротових зарядних пристроїв. Будьте уважні в придбанні магнітного ЗУ для вашого айфона будь-якого іншого бренду. Тільки сертифіковані Apple MagSafe гарантують дану потужність, у всіх інших випадках ви будете обмежені 7.5 Вт. Головними компонентами технології є магнітометр і система ідентифікації NFC з однією котушкою для додаткових аксесуарів, які також доповнюють функціонал.

Використання MagSafe

Офіційно з даною технологією сумісні наступні моделі iPhone:

  • повна сумісність: iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max;
  • сумісність при використанні додаткових аксесуарів: iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XR, XS, XS Max, X, 8, 8 Plus, SE 2020.


Щоб оцінити технологію магсейф на моделях смартфонів нижче 12-й серії, рекомендуємо придбати додаткову магнитну накладку для фіксації. Однак потужність заряду залишиться 7.5 Вт.

Як ви вже зрозуміли, користуватися ЗУ MagSafe дуже просто і легко. Досить піднести аксесуар до гаджету, а магніти зроблять свою справу. Більше немає необхідності кожного разу перевіряти сам факт зарядки смартфона. Apple випустила відразу кілька варіантів моделей зарядних пристроїв з MagSafe, в залежності від кількості сполучених пристроїв. MagSafe Charger - зарядка на один пристрій являє собою алюмінієву шайбу з прогумованим покриттям. Також є MagSafe Duo для роботи з Apple Watch, що вельми зручно використовувати в подорожах.

Разом з новим стандартом магнітної зарядки були анонсовані два чохла під 12-й айфон з силікону і полікарбонату. Які також підтримують цю функцію. А це означає більше немає необхідності знімати чохли для харчування. Що значно спрощує роботу з пристроями. Крім захисту, компанія представила і інші аксесуари з підтримкою даної технології, наприклад, міні-гаманець для грошей, електронних документів або кредитних карт. Проте, здійснюючи харчування за допомогою ЗУ, перевірте щоб між зарядним пристроєм і смартфоном не було металевих предметів.

Новий стандарт магнітної зарядки впроваджується інженерами практично в усі додаткові аксесуари і навіть більш ранні моделі смартфонів. Пишіть в коментарях, що думаєте про нову технологію, а якщо хтось уже перевірив функціонал - розповідайте про враження!

26.04.2021 3017
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua