Головна Новини Доповнена реальність Apple: що чекає нас в недалекому майбутньому?
09.02.2016 750

Доповнена реальність Apple: що чекає нас в недалекому майбутньому?

Доповнена реальність може стати новою епохою розвитку комп'ютерної техніки, яка прийде на зміну пристроям з дисплеєм. На відміну від віртуальної реальності, коли вся картинка перед очима згенерована штучно, доповнена реальність накладає різну інформацію на об'єкти навколишнього світу. Інвестиційний аналітик Деніел Айвс (FBR & Co) прогнозує підвищення активності Apple на ринку систем доповненої реальності. Як вважає експерт, дані технології стануть наступним ключовим продуктом компанії після сімейства iPhone.

Традиційно компанія не афішує своїх планів зі створення нового продукту. Проте, можна не сумніватися в її великий інтерес в даній сфері. Основні конкуренти компанії - Microsoft і Google, вже представили світу продукти, засновані на технологіях доповненої реальності. Йдеться про HoloLens і Google Glass. Тому для революції на ринку перспективних гаджетів Apple повинна представити по-справжньому проривний концепт, який має переваги перед продукцією інших брендів.

Поки Apple не відкрили покриви таємниці над даним проектом, експерти аналізують доступну інформацію, вивчаючи патенти і стежачи за наймом компанією нових фахівців.

Як це буде працювати?

Інформацію про окремі ідеї Apple можна почерпнути з патентів, наявних у відкритому доступі. Зокрема, одна з розробок є спеціальні окуляри, які взаємодіють з iPhone. В іншому патенті описаний проектор, скануючий навколишній простір. Отримані дані використовуються для проектування віртуального вмісту на об'єкти реального світу.

Фахівці

Ще одним підтвердженням намірів Apple по розробці пристрою доповненої реальності є запрошення на роботу провідних фахівців в даній галузі. Окремо можна виділити Дага Боумана і Ніка Томпсона. Останньою раніше працював в компанії Microsoft, де брав участь в розробці очок HoloLens.

Технології

Крім окремих фахівців, серед останніх «придбань» Apple - покупка цілого ряду компаній, що володіють компетенцією в області доповненої реальності. Інтегруючи ці компанії в структуру Apple, корпорація з Купертіно отримала цілеспрямовані й амбіційні команди розробників, які мають практичний досвід реалізації нових технологій.

Однією з придбаних компаній є німецька Metaio, поглинена Apple в травні минулого року. До моменту угоди стартап володів 170 патентами в області доповненої реальності, які вивели Apple в лідери власників об'єктів інтелектуальної власності в даній області.

Перспективи

Зараз важко уявити, наскільки зміниться світ після появи простого і доступного пристрою доповненої реальності. Кожен зможе швидко і зручно отримати інформацію про будь-якому об'єкті і навіть про оточуючих людей. Дані будуть накладатися на реальну картинку, а необхідність використання техніки з традиційним екраном просто відпаде за непотрібністю.

Доповнена реальність - це інтерфейси на основі голографічних зображень, нові концепції ігор, віртуальні екскурсії і навчальні класи. Використання існуючих об'єктів в якості основи для створення віртуальних сцен може ефективно використовуватися в архітектурі і дизайні інтер'єрів. Окремо можна сказати про перспективи використання доповненої реальності в медицині і стоматології. Подорожуючи, можна буде швидко отримати інтерактивну інформацію про будь-якому туристичному об'єкті.

Раніше (у 2013 році) Apple придбала компанію PrimeSense, що розробила контролер Kinect для ігрової консолі Xbox 360. Також компанія з Купертіно купила стартап Faceshift, спеціалізацією якого є технології захоплення руху.

09.02.2016 750
Надсилайте свої колонки і кейси про рекламу і маркетинг на info@iworld.ua